Opnamedag in Bolsward

Zaterdag 25 juni 2022. De dag die nog lang in ons geheugen zal blijven als de opnamedag in de Martinikerk in Bolsward.

Al zeer vroeg in de morgen waren er al enkele koorleden en mensen van de techniek actief om alles in gereedheid te brengen in de kerkzaal en consistorie. Omstreeks negen uur druppelden de koorleden de kerk binnen. Nadat de kelen gesmeerd waren met koffie konden de opnames starten. Verschillende opstellingen werden uitgeprobeerd om te komen tot het beste resultaat. Na enkele plaatswisselingen was dirigent Jacob Schenk tevreden en konden we dan echt gaan opnemen. Met Jaap Kramer aan de klavieren van het Hinsz-orgel en Auke Kapitein als registrant was het een feest om zo te kunnen zingen met elkaar. De opnametechniek was deze dag in handen van Riekelt Bakker en Douwe Gnodde, en voormalig dirigent van de Urker Zangers, Roelof Elsinga was aanwezig voor de klankregie. Al met al een topteam. Nostalgische nederlandstalige geestelijke liederen stonden er op het programma. Veel liederen in een nieuw koorarrangement gegoten door Jacob Schenk.

Na de overheerlijke lunch waarbij de zoute haring en de welbekende gehaktbal natuurlijk niet mochten ontbreken gingen we verder met nog vier liederen waarbij Hendrik van Veen achter de vleugel plaats nam. Ten slotte kwam ook aan deze dag een einde en zien we reikhalzend uit naar de resultaten van deze opnames.

Aanstaande dinsdag 28 juni zullen wij het zangseizoen afsluiten met een optreden voor de bewoners van het woonzorgcentrum de Hofstee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *