Dubbelconcert op Urk

Dubbelconcert met Chr. Mannenkoor Stereo.
T.b.v. Stichting Christenhulp Roemenië.

28 mei 2005 was er in De Schuilplaats op Urk een dubbelconcert met het mannenkoor ,,Urker Zangers” en het Chr. Mannenkoor Stereo uit Genemuiden. Deze twee bekende mannenkoren verleenden hun medewerking aan deze avond die georganiseerd en gehouden werd door de Stichting Christenhulp Roemenië. De Genemuiders o.l.v. Peter Bos en begeleid door Henk van Putten mochten de spits afbijten met 2 bewerkingen van Klaas Jan Mulder (“O Herder Trouw” en “Psalm 105”) en de, inmiddels bekende, bewerking van Henk Brouwer van “Kracht in het bloed”, met een voortreffelijke solo van de Genemuider Henk de Boer.

De ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, deze avond begeleid door Rienk Bakker, openden eveneens met een bewerking van Klaas Jan Mulder, Psalm 116, gevolgd door “Heer ik geef m’aan U volkomen”, waar Jacob Loosman zijn heldere tenorstem mocht laten soleren en dat op zeer bekwame wijze deed. Een van de oudste nummers uit het repertoire van de ,,Urker Zangers”, het “Ecce quomodo moritur”, werd deze avond op een originele manier en op afwisselende wijze gezongen door een dubbelkwartet en het mannenkoor. Aan het eind van het eerste blok zongen beide koren gezamenlijk en op statige wijze het “Hallelujah” van Händel.

In het tweede blok bracht Stereo “Heer mijn hart zoekt U te vinden” en “Vader, ik aanbid U” en Henk de Boer soleerde opnieuw voortreffelijk bij “God and God alone” en het grote mannenkoor liet een prachtige volle klank horen. De ,,Urker Zangers” zongen “Take the name of Jesus with you”, een mannenkoorbewerking van niemand minder dan Frits Bode. Tiemen Weerstand vertoefde de afgelopen week nog in het ziekenhuis maar deze avond was hij gelukkig weer voldoende hersteld om met zijn warme stem de negrospiritual “Angel Band” te vertolken. Tot slot zongen de Urkers een mannenkoorbewerking van Jacob Schenk van het “Sanctus” van Gounod. Uiteraard nam Hendrik Nentjes hier de solopartij voor zijn rekening en liet daarmee nog maar eens horen wat de ‘sound’ van de Urker Zangers zo kenmerkt; de heldere en zuivere (hoge) eerste tenorstem(men). Als slot van de avond zongen beide koren het bekende “Battle Hym of the Republic” waar natuurlijk van het publiek een bijdrage in de zangvreugde werd gevraagd door samen met de mannenkoren het “Glory, Glory, Hallelujah” te zingen. Deze zangavond en de collecte was dus bestemd voor de ondersteuning van het werk van de stichting Christenhulp Roemenië. We hopen als ,,Urker Zangers” dat de stichting met deze avond hun doel bereikt heeft. De zangers zien terug op een geslaagd optreden op ‘eigen bodem’ en een prettige samenwerking met de mannen uit Genemuiden.