Geslaagd optreden voor de zomervakantie

Zeer geslaagd optreden te Oldeholtpade.
Op de drempel van de vakantie.

Zaterdag 8 juni 2002 verleenden de ,,Urker Zangers” medewerking aan een Sing-in-dienst in de tot op de laatste plaats bezette Hervormde Kerk te Oldeholtpade (onder de rook van Wolvega). Dit is het laatste optreden voor de zomerbreak, die tot de laatste week van augustus duurt.

Het publiek genoot zichtbaar van het programma dat de ,,Urker Zangers” deze avond brachten. Onze solisten Tiemen Weerstand en Jan Bode voelden dit haarfijn aan, en ze hadden een bijzonder leuk contact met het publiek dat op korte afstand van het koor zat. Hun optredens werden met een daverend applaus beloond. Dit concert was echt een mooie afsluiting van een seizoen. Omdat de zangers pas als laatste de kerk uit konden, besloten zij spontaan een toegift in te zetten, het mooie ‘Bye and Bye’. Dat leidde ertoe dat het publiek dat al vertrokken was, de kerk weer binnen kwam. Hilariteit alom.

Onze begeleider Jaap Joh. Kramer was gevraagd deze avond op het nieuwe Allen-orgel (pas in gebruik genomen) enkele orgelsolo’s ten gehore te brengen. Jaap liet merken dat hij met een Allen-orgel wel raad weet, het publiek hoorde deze avond voor het eerst de vele mogelijkheden van hun nieuwe kerkorgel. Toen onze dirigent Jacob Schenk weer een geheel nieuwe versie van zijn solo vertolkte bij het ‘Amen’, werd dit beloond met een staande ovatie van het publiek.

Onze mensen van de cd-verkoop deden na afloop goede zaken. Vooral de nieuwste cd “Als ik Hem maar kenne…” werd goed verkocht. Door de platenmaatschappij wordt alweer aan een opvolger voor deze cd gedacht. Maar daarover ongetwijfeld later meer in een volgende nieuwsupdate. Het is nu tijd voor een welverdiende vakantie.

Namens mannenkoor ,,Urker Zangers” wensen wij u een goede vakantietijd toe.