Open repetitie mannenkoor “Urker Zangers”

URK, oktober 2022.

Op dinsdag 11 oktober organiseert mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. dirigent Jacob Schenk (foto) vanaf 19:30 uur een “open repetitie” waar het mannen uitnodigt voor een muzikale kennismaking met het koor, de dirigent en het repertoire.

Op Urk wordt veel tot eer en lof van God gezongen. Hoe mooi is dat! Maar zingen is ook een prachtige en heerlijke vorm van musiceren. En bij mannenkoor ,,Urker Zangers” doen ze graag beide: zingen om muziek te maken en muziek maken tot Gods eer.

Een stem is eigenlijk een instrument, elk met een eigen klank en kleur. Verschillende instrumenten bij elkaar vormen een veelkleurig en prachtig orkest. Wil jij eens ontdekken welk instrument jij bezit en jouw instrument eens mengen in een orkest van meerstemmigheid? Wil jij eens ervaren hoe het voelt om in een vierstemmig koor te zingen en eens beleven wat er gebeurt als een koor van stemmen aanzwelt tot een harmonieuze klank waarin jouw stem mede de klankkleur vormt? Kom dan eens meezingen aan de Vormtweg!

Zo werd Jaap Rus uit Lelystad lid!
Het mannenkoor bereidt zich de komende weken voor op een tweetal kerstconcerten; op vrijdag 23 december werkt het koor mee aan een concert in Ede t.b.v. het Prinses Máxima Centrum (opbrengst is voor onderzoek kinderoncologie) en vrijdag 16 december organiseert het mannenkoor een sfeervolle kerstavond in Lelystad; dit is op initiatief van koorlid en Lelystedeling Jaap Rus, die nota bene lid van dit Urker mannenkoor werd nadat hij de laatste “open repetitie” van het koor bezocht in februari 2020!

Waar moet je zijn?
Mannen zijn dus meer dan hartelijk uitgenodigd aan de Vormtweg 7d (bij de sportvelden) te Urk om mee te zingen in het gezellige gebouw van (collega mannenkoor) Eiland Urk.
Repetitieavond is op dinsdag. Aanvang is 19:30 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd!
Voel je welkom. Graag tot ziens, maar vooral: tot horens!