Kerst  met  de “Urker Zangers”

Kerkcentrum ‘Lichtbron’-Lelystad

Onderaan dit artikel een link om het gehele concert nog eens mee te beleven. Met dank aan De Grooth Media en D&R Live Streaming voor de mooie opnames.

Sfeervol Kerstconcert in de Lichtbron te Lelystad

Op vrijdagavond 16 december 2022 gaf mannenkoor ,,Urker Zangers” een Kerstconcert in Kerkcentrum ‘Lichtbron’ aan de Pauwenburg in Lelystad. In de 54-jarige koorhistorie bracht dit Urker mannenkoor een drietal kerstalbums uit. De bekende Urker musicus Schenk, die hier inmiddels 22 jaar de muzikale scepter zwaait, kon dus putten uit veel en veelzijdig repertoire. Maar er werd ook nieuw materiaal ten gehore gebracht. Naast koorzang was er ook ruimte voor samenzang.

Het markante Verschueren-/Steendamorgel werd deze avond bespeeld door de enthousiaste Katwijkse organist Hugo van der Meij en de vleugel door de bekende Zeister pianist Wouter Harbers. Beide begeleiders zijn muzikale alleskunners en hebben naast het begeleiden van de koor- en samenzang ook enkele instrumentale intermezzo’s verzorgt, onder andere met Jacob Schenk, die deze avond ook de panfluit bespeelde.

Onder de bezielende leiding van dirigent Jacob Schenk werd het een sfeervolle en heerlijke muzikale avond.

De drie solisten deze avond waren Frits van der Sloot, Jonathan Mars en Albert Jacob van Wesel. Ook dirigent Jacob Schenk nam een solo voor zijn rekening.

Een impressie van de sfeer van deze avond