Jacob en Stefanus Loosman: “Wij hebben er weer zin in!”.

Het nieuwe zangseizoen van mannenkoor Urker Zangers staat weer op het punt van beginnen en vader en zoon Jacob en Stefanus Loosman kijken er naar uit om weer te beginnen. Ze zingen sinds vorig jaar hun partij weer mee bij het koor. “Als je bij een veelzijdig koor wil zingen met een heel divers repertoire en met een goede dirigent moet je bij de Urker Zangers zijn”.

Jacob heeft vroeger natuurlijk al een periode op het koor gezeten maar is weer enthousiast geraakt door zijn zoon Stefanus. Op de timmerschuur waar ze vaak aan de slag zijn, kwam Stefanus een cd tegen van de Urker Zangers en hij werd nieuwsgierig. Nadat hij de cd beluisterd had kreeg hij wel zin om bij dit koor te gaan zingen. Het bevalt hem tot nu toe uitstekend. Met name door het prachtige brede repertoire van geestelijke liederen en psalmen tot aan gospels en negro-spirituals. Ook zijn vader Jacob heeft zijn plekje weer gevonden bij de eerste tenoren.

Het is gewoon iedere dinsdag een feest om onder leiding van Jacob Schenk te werken om deze muziek zo mooi mogelijk te zingen. Enkele hoogtepunten die tot nu toe al hebben plaatsgevonden zijn het concert in Barneveld, Zingen in de zomer op Urk en een dag lang opnames maken in de Martinikerk in Bolsward.

Dit belooft een bijzonder klankdocument te worden met Nederlandstalige geestelijke liederen. Met name Jacob is hier enthousiast over en heeft hier ook zijn best voor gedaan om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. We wachten de resultaten in spanning af.

Jacob is blij dat het koor nieuwe dingen durft uit te proberen zoals bijvoorbeeld een opname in een speciale studio. Dit is nog niet eerder gedaan dus is een uitdaging om dit te gaan proberen. Hier kijk ik dan ook weer naar uit. We hopen dat we weer een mooi zangseizoen gaan krijgen met iedere week weer leerzame repetities en hopelijk een aantal mooie concerten. Dit alles natuurlijk onder de bekwame leiding van dirigent Jacob Schenk.

Het nieuwe zangseizoen van mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk start op dinsdag 30 augustus 2022 om 19.30 uur, in onze vertrouwde repetitieruimte aan de Vormtweg (nummer 7D) te Urk. Na de vakantie werkt het koor toe naar een bijzondere opname die plaats zal vinden op zaterdag 25 september. Verder liggen er weer een paar mooie concerten in het verschiet. Al met al voldoende aanknopingspunten voor weer een zangrijke en plezierige muzikale periode!

Voel je welkom en zing mee!

We durven wel te stellen dat een repetitie van en met de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk een gevarieerd en avondvullend programma genoemd mag worden.
Geïnteresseerd? Voel je welkom! Belangstellende nieuwe leden, zangers van Urk en omstreken, worden elke dinsdag weer van harte uitgenodigd op de repetitie van ons koor. Schroom niet, zing gezellig en uit volle borst met ons mee! Van harte uitgenodigd, iedere dinsdagavond vanaf 19:30 uur in ons repetitielokaal.

Graag tot ziens, maar vooral: tot horens!

Locatie: Repetitiegebouw Eiland Urk – Vormtweg 7D – Urk

Actiefoto tijdens het concert in Barneveld