Eerste officiële concert na twee jaar weer in aantocht

Het is bijna weer zover; op zaterdag 21 mei mogen de Urker Zangers voor het eerst na ruim twee jaar weer meewerken aan een echt concert. De Oude Kerk in Barnveld is ‘s avonds vanaf half acht de locatie waar dit concert zal plaatsvinden. In samenwerking met het Choir4Hope onder leiding van dirigent Peter Overduin zullen we hier deze avond gaan zingen en de opbrengst van deze avond is bestemd voor een heel goed doel, namelijk het Prinses Maxima Centrum!

Het Prinses Máxima Centrum, gelegen op het Utrecht Science Park, is het nationale centrum voor kinderoncologie waarin zorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding op het gebied van kanker bij kinderen geintegreerd zijn. Het centrum is vernoemd naar koningin Máxima. De missie van het centrum luidt: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Op 5 juni 2018 is het centrum door de koningin officieel geopend.

Het Prinses Máxima Centrum is het grootste kinderkankercentrum van Europa. In navolging van het St Jude Children’s research Hospital in Memphis Tennessee (VS), wordt het ook een zogenoemd onderzoeksziekenhuis genoemd.

Een zeer belangrijk doel dus om voor te zingen en we zijn blij dat we dat als Urker Zangers ook mogen doen. Onze dirigent heeft voor deze avond een aantal prachtige nummers uitgezocht, waaronder ook nieuwe repertoire!

Alle reden om zaterdag 21 mei af te reizen naar Barneveld voor een prachtig concert in de Oude Kerk, met medewerking van Jan Vayne op de vleugel, André de Jager op het orgel, Choir4Hope o.l.v. Peter Overduin en de Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk, die tevens als solist in actie komt.

Aanvang van het concert is om 19:30 uur en het duurt tot ongeveer 21:30.