Open repetitie mannenkoor Urker Zangers

Op dinsdag 28 september organiseert mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. dirigent Jacob Schenk vanaf 19:30 uur een open repetitie waarvoor het mannen uitnodigt om met het koor een muzikale ontdekkingsreis te ondernemen.

Over zingen klinken vaak mooie gezegdes, bijvoorbeeld dat zingen gelijk is aan twee keer bidden. Of dat zingen voor lijf en geest gezond is. Op Urk wordt veel tot eer en lof van God gezongen. Hoe mooi is dat! Maar zingen is ook een vorm van muziek maken. En bij mannenkoor ,,Urker Zangers” doen ze graag beide: zingen om muziek te maken en muziek maken tot Gods eer.

De Urker Zangers in actie tijdens hun Eindejaarsconcert in theater ’t Voorhuys in Emmeloord (2018)

Een stem is eigenlijk een instrument, elk met een eigen klank en kleur. Verschillende instrumenten bij elkaar vormen een veelkleurig en prachtig orkest. Wil jij eens ontdekken over welk instrument jij bezit en jouw instrument eens mengen in een orkest van meerstemmigheid? Wil jij eens ervaren hoe het voelt om vierstemmig in een koor te zingen en eens beleven wat er gebeurt als een koor van stemmen aanzwelt tot een harmonieuze klank waarin jouw stem mede de klankkleur vormt? Kom dan eens meezingen aan de Vormtweg!

Daarnaast is deze open repetitie een mooie gelegenheid eens te ontdekken wat voor muziek de ,,Urker Zangers” maken en hoe een repetitie een wekelijks feestelijke reiservaring is onder leiding van de muzikale reisleider Jacob Schenk!

Waar is dat feestje?

Mannen zijn meer dan hartelijk uitgenodigd aan de Vormtweg 7d (bij de sportvelden) te Urk om mee te zingen in het gezellige gebouw van (collega mannenkoor) Eiland Urk. Aanvang is 19:30 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd! Voel je welkom.

Graag tot ziens, maar vooral: tot horens!