Urker Zanger voor het voetlicht

In deze nieuwe rubriek brengen wij maandelijks een koorlid voor het voetlicht. We trappen deze serie af met onze bas Gijsbert Cretier!

Stel je even voor, wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Gijsbert Cretier, 44 jaar, getrouwd met Jorina en trotse vader van 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als taxichauffeur bij Witteveen.

Wanneer ben je lid geworden van de Urker Zangers en hoe is dat zo gekomen?

Ik ben in 2018 lid geworden. Ik was  op het 50-jarig jubileumconcert in de Bethelkerk geweest samen met mijn dochter, waarop mijn dochter zei, va dit is wat voor jou! Ik vond en vind dit nog steeds zo. Zingen is al jaren mijn passie, 15 jaar ben ik lid geweest van het urker mannenkoor Hallelujah en tevens lid van CRK Voices in IJsselmuiden, en daarvoor nog op Cantate Deo o.l.v. Jacob Schenk.

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Ik geniet er enorm van, de repetities en concerten zijn een feest. Zingen maakt blij!

Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe met het koor?

Het Strandheemfestival in Opende was geweldig! Duizenden bezoekers die samen met ons de prachtige liederen mochten meezingen, en ook het zingen samen met Sharon Kips. Een ander hoogtepunt vond ik het Kerstconcert in Papendrecht samen met de koren van Peter Overduin en een keur aan musici!

Waren er naast dit/deze hoogtepunt(en) ook dieptepunten?

Het overlijden van Louw Korf heeft wat bij mij teweeggebracht. Toen ik voor het eerst op koor kwam vroeg hij: “welke partij zing je?”. Ik  moest naast hem zitten en hij nam als een vader de zorg op zich dat ik mijn partij zou kennen, dus ja op gegeven moment gingen we sparren wie het diepst kon zingen, dit verloor ik uiteraard. Dit is maar een fragment uit de vriendschap die ontstaan is, ik moet eerlijk bekennen ik mis hem in de gelederen.

(Op de foto zie je ons ook naast elkaar staan zingen.)

Heb je naast zingen ook nog andere hobby’s?

Als sport doe ik aan Volleybal en verder mag ik in mijn vrije tijd graag kokkerellen.         

Afgelopen april ben je ernstig ziek geweest door het Coronavirus, hoe was dit voor jou en hoe heb je deze tijd beleefd?

Dat is een heftige tijd voor mij en mijn gezin geweest. Angstig maar niet onzeker, met een vast geloof vanuit Psalm 118: “De Heer is bij mij ik zal niet vrezen”.  Met de ambulance ben ik weggebracht, ernstig ziek was ik. Vijf dagen heb ik in het ziekenhuis gelegen en toen ik uiteindelijk het ziekenhuis mocht verlaten klonk er een danklied vanuit het hart, Psalm 42: “Maar de Heer zal uitkomst geven, Hij die ‘s daags Zijn gunst gebiedt.”. De revalidatie ging snel en na drie weken thuis kon ik gelukkig weer aan het werk.

Is er in deze periode een lied of psalm geweest waaruit je persoonlijk troost en kracht hebt mogen putten?

Zoals gezegd Psalm 118 en Psalm 42.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

Just a little talk with Jesus. Het doet wat met je, naast zovele andere liederen daarnaast Psalm 108.

Hoe zie je de toekomst voor je met de Urker Zangers en heb je nog ideeën?

Het zingen blijft, ik hoop dat meer jonge leden zich voegen bij ons koor. In deze tijd van corona als er weer versoepelingen komen is mijn idee om een optreden buiten te doen.

Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Blijf zingen ter ere van onze Schepper!