Reis naar Wales – Dag 1

Woensdag 1 november.

Na een lange voorbereiding was het op woensdag 1 november dan eindelijk zover: De concertreis van Mannenkoor Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk naar Wales! Om 17:00 uur werd vertrokken met de bus vanaf Urk naar Hoek van Holland waar de mannen op de boot stapten naar Harwich. Bij de douane aangekomen wachtte een nare verrassing; het paspoort van koorlid Frits van der Sloot was verlopen en de douaniers waren onverbiddelijk. Hij moest dus terug en ging proberen op een andere manier naar Wales te komen.
Eenmaal aan boord zat de stemming er gelijk al goed in en konden de reizigers gezellig samen wat gaan eten en drinken. Na een kort nachtje werden ze gewekt voor het ontbijt en ontscheping in Harwich waar reisorganisator Marks Burrows hen al stond op te wachten.