Kerstconcert te Sneek

Buiten waaide de wind en roffelde de regen tegen de autoruiten van menig Urker Zanger, onderweg naar Sneek. Wij waren op reis en vroegen ons af: “hebben wij de goede afslag genomen?”  Na een gebruikelijk rondje rond de kerk toch de auto een plekje kunnen geven dus op naar het “behaaglijke binnen” van de Martinikerk waar het fanfare orkest o.l.v. Andries Kramer ( geen Urker), reeds aan het inspelen was. Veelbelovend hebben we even geluisterd naar een stukje ‘Ave Maria’ met soliste Elske van der Kooi op bugel. Prachtig! En dat was nog maar het begin … Eenmaal welkom geheten door Bea Tieleman zetten wij onze reis voort. Reizen met het Licht. Hebben wij de goede afslag genomen? De Harmonie begon krachtig met ‘The shining Star’ gevolgd door ‘Guardian of my Soul’ . Hierna brachten de Urker Zangers twee kerstklassiekers ten gehore, wat vervolgens werd afgewisseld door het fanfarekorps en ‘Stille nacht’ als samenzang. Machtig klonk dit zo, tezamen!

Na enige kerstvariaties beluisterd te hebben op de Marimba (wat een bijzonder instrument is dat toch …) was het de beurt aan Anne Kroeze, onze begeleider, om het geweldige Schnitzerorgel te bespelen. Mooi, hoe hij het zwelwerk gebruikt om ‘See amid the wintersnow’ te meer te laten glinsteren. Onze solisten waren hierna aan de beurt. Jonathan en Frits bezongen wederom de Reis, de Reis van de herders naar de beloofde Messias in de stal, de Reis naar het Licht. Dit alles eindigde in een “gezang der eng’len” welk 1000 keer galmt en herhaalt: GLORIA IN EXCELSIS DEO!!!

Hoe dan ook, elke keer weer, krijgen de Urker Zangers, juist op het einde van de avond, gewoon weer zin om te doen waar ze zo goed in zijn, namelijk: ZINGEN!

Pieter Dekker