Voorjaarsconcert in Burgum

Om acht uur wordt de aftrap gegeven door De Wâldsang met ‘Prelude on Tallis’ van Peter Graham. Daarna wordt een kort openingswoord gesproken door Gerben Rouwenhorst namens De Wâldsang die vervolgens de microfoon overgeeft aan onze eigen spreekstalmeester Frits van der Sloot, die de rest van de avond de toelichting bij de nummers zal verzorgen. Hij kondigt meteen de ,,Urker Zangers” aan die een tweetal liederen gaan zingen. Allereerst een bemoedigingslied, ‘Eén weet alles van ons leven’, en daarna ‘Psalm 23’ in een bewerking van Franz Schubert. Het wordt ingetogen en gevoelvol gebracht door de ,,Urker Zangers” die daarna weer mogen plaatsnemen om te gaan genieten van 2 nummers van De Wâldsang. Opnieuw een werk van de bekende componist Peter Graham. Het ‘Lady Stewart’s Air’ is een nederige en respectvolle lofzang aan het adres van een van de voornaamste steunpilaren van de brassband scène in Australië en Nieuw-Zeeland. De Wâldsang laat horen waarom ze zo populair zijn, hier zit muziek in! Aansluitend spelen ze het ‘Credo’ van Lorne Barry, ook een prachtig muziekstuk waarbij virtu