Jubileumconcert Lofstem Genemuiden

De Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem uit Genemuiden vierde vrijdagavond 24 oktober 2014 (precies op de dag) de negentigste verjaardag met een jubileumconcert in de Hervormde Kerk van Genemuiden, met medewerking van mannenkoor ,,Urker Zangers”. De Lofstem is het oudste koor van Genemuiden en omstreken en trok deze feestelijke avond circa 450 bezoekers, die genoten van het concert en de receptie na afloop. Onder leiding van dirigent Cor Ploeg en met orgelbegeleiding van Jorrit Woudt en onze eigen dirigent Jacob Schenk achter de vleugel opende de jubilaris deze avond met het vreugdevolle en toepasselijke lied:  ‘Now let us all praise God and sing’ van Gordon Young, waarmee de feestelijke en muzikale toon voor deze avond was gezet. Het in ruime getale aanwezige publiek mocht dit beantwoorden in de eerste samenzang van deze avond, Psalm 150 vers 1, waarbij organist Jorrit Woudt liet merken dat hij er zin in had en dat hij in topvorm verkeerde. De Lofzang zong liederen als ‘Gods Regenboog’, ‘Halleluja, prijst de Heer’ en ‘Tienduizend redenen’. Mooi gezongen en alles onder de kundige leiding van dirigent Cor Ploeg.