Jubileumconcert Lofstem Genemuiden

De Christelijke Gemengde Zangvereniging De Lofstem uit Genemuiden vierde vrijdagavond 24 oktober 2014 (precies op de dag) de negentigste verjaardag met een jubileumconcert in de Hervormde Kerk van Genemuiden, met medewerking van mannenkoor ,,Urker Zangers”. De Lofstem is het oudste koor van Genemuiden en omstreken en trok deze feestelijke avond circa 450 bezoekers, die genoten van het concert en de receptie na afloop. Onder leiding van dirigent Cor Ploeg en met orgelbegeleiding van Jorrit Woudt en onze eigen dirigent Jacob Schenk achter de vleugel opende de jubilaris deze avond met het vreugdevolle en toepasselijke lied:  ‘Now let us all praise God and sing’ van Gordon Young, waarmee de feestelijke en muzikale toon voor deze avond was gezet. Het in ruime getale aanwezige publiek mocht dit beantwoorden in de eerste samenzang van deze avond, Psalm 150 vers 1, waarbij organist Jorrit Woudt liet merken dat hij er zin in had en dat hij in topvorm verkeerde. De Lofzang zong liederen als ‘Gods Regenboog’, ‘Halleluja, prijst de Heer’ en ‘Tienduizend redenen’. Mooi gezongen en alles onder de kundige leiding van dirigent Cor Ploeg.

Na een prachtig intermezzo met Jorrit Woudt en Jacob Schenk op panfluit, zongen de ,,Urker Zangers” een eerste blokje met bekende en geliefde liederen: Psalm 25, ‘O God die vol van Liefde zijt’, en ‘Een weet alles van ons leven’. Jacob Schenk begeleidde zichzelf achter de vleugel en zong op onnavolgbare wijze ‘My Lord what a morning’, waarna we als koor met begeleiding van Jorrit Woudt en Cor Ploeg de ‘Ruwe stormen’ door de hervormde kerk lieten woeden, stil werden bij ‘Be still my soul’ en besloten met de bede voor ons allemaal: ‘Bijf bij mij Heer’.  

Natuurlijk was het slotakkoord van deze avond aan De Lofzang en zij zongen prachtige liederen als ‘Meer van Uw Liefde Heer’, ‘Stil, mijn ziel, wees stil’ en tot slot ‘Our promissed Messiah’. De laatste samenzang van de avond was het mooie gezang ‘Ere zij aan God de Vader’, waarbij iedereen zich tevens realiseerde: het was goed om in Genemuiden te zijn, het was een fijne muzikale en geslaagde avond. Wat ons betreft mag De Lofzang ook de komende 90 jaar gaande gehouden worden! Tot besluit was er een feestelijke receptie, waar we als ,,Urker Zangers” de koor- en bestuursleden nog eens mochten feliciteren en waar we nog een uitermate gezellige avond met elkaar beleefd en gevierd hebben.