Zingen in Creil

Het was een bijzondere avond op zaterdag 27 september 2014 op de jaarlijkse zangavond in Creil. Na het gebruikelijke inzingen worden wij door de vriendelijke organisatie verrast met een heerlijke kop koffie of thee met een heerlijk plakje ouderwetse eigengemaakte oma’s cake! Een goede bodem om op te zingen.

Bij de binnenkomst in de kerk mogen wij constateren dat er een goede opkomst is, wat een mooie muzikale klanken van Ronald Knol op het orgel en Harold Kooij op de piano. Heel goed op elkaar ingespeeld, spelen zij menig mooi lied deze avond en begeleiden ze de samenzang. Op een aanstekelijke enthousiaste manier, wat wordt er gezongen! Dominee Hans van Ark uit Wapenveld, voor ons tot vanavond nog onbekend, maar bekend van ‘De kerk naar buiten’ en ‘Zingen onder de Peperbus in Zwolle’, zal de liederen aan elkaar praten. 

Het blijkt dat de liederen uitgekozen zijn door de mensen uit het dorp. Een mooie keuze van de liederen. We zingen prachtige bekende liederen uit het boekje van ‘Zingen in de Zomer’. Voor ons een verrassing, maar wie anders dan Klaas de Boer heeft de zangavond hier voor de eerste keer naar toe gebracht. In een bijzonder moment wordt Klaas herdacht, met het zingen van zijn lievelingslied ‘Ik wil zingen van Mijn Heiland’ en later wordt het verband met hem gelegd in het mooie lied wat wij mogen zingen ‘Be still my soul, when dearest friends are taken’, zeer toepasselijk…… Wat is er mooier dan te kunnen zingen over God, over zijn schepping en zijn liefde, hierdoor wordt je geraakt.

De ,,Urker Zangers” worden deze avond op de piano begeleid door dirigent Jacob Schenk.
Hij laat de piano zingen en swingen, dat hij zelf heel muzikaal is blijkt wel als tijdens een muzikaal intermezzo van Ronald en Harold, een vertolking van Louis Armstrong in mijn rechteroor voorbijkomt. De Urker Zangers genieten van de zangavond en zingen vol enthousiasme hun liederen. Het lied ‘Een weet alles van ons leven’ neemt deze vanavond, ons eerste optreden zonder Henk de Vries, een bijzondere plaats in. Wat is het een mooie tekst: ‘EEN kent zelfs uw kleinste zorgen, houdt u in Zijn Hand geborgen’.

Ds. Van Ark leren wij kennen als een spreker die goed te begrijpen is met een bijzondere boodschap: laat je licht maar schijnen voor de mensen om je heen. Het wordt tijd dat hij Urk ook eens leert kennen en Urk hem. Na de  collecte voor de onkosten staat er opnieuw een kop koffie met iets lekkers voor ons klaar. Iedereen is van harte welkom. Nou, dat wij welkom waren hebben wij ervaren, een compliment voor de organisatie van deze mooie zangavond…………en zullen wij zeggen………….tot ziens ?

Joost K.S. Eijkelenboom

1e tenor.