Zingen in de zomer 2014

Medewerking aan koor- en samenzangevenement

Woensdagavond 23 juli 2014 was mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk weer present in de Urker Bethelkerk om mee te zingen tijdens ‘Zingen in de zomer’. Dit is een koor- en samenzangevenement dat ieder jaar in de zomervakantie wordt georganiseerd door het comité van de gezamenlijke evangelisatiecommissies Urk. De koorbegeleiding werd verzorgd door onze eigen Jacob Schenk op de vleugel en Dub de Vries op het fraaie Meereorgel. We hadden nooit van tevoren kunnen bedenken dat deze dag een nationale rouwdag zou zijn …. Zoals Omroep Flevoland het omschreef, het werd een emotionele zangavond. Op hun site lezen we:  

De derde avond van de serie Zingen in de Zomer op Urk is emotioneel verlopen, ook voor de zangers zelf. In de propvolle Bethelkerk zong soliste Annika Floris Glimmerveen woensdagavond vol gevoel het lied ‘Nooit meer nacht’. Glimmerveen is zelf stewardess en haar man steward. Ze zei het zingen moeilijk te vinden op de dag van nationale rouw, maar ze hoopt ook dat haar lied troost biedt. Solist Frits van der Sloot van de Urker Zangers zong het lied ‘Een weet alles van ons leven’. Van der Sloot hoorde de laatste dagen geregeld de vraag: Waar was God toen de raket werd afgeschoten op het vliegtuig? Volgens Van der Sloot is God er altijd en was het goed om daar in de Bethelkerk stil bij te staan.Zie het beeldverslag van Omroep Flevoland via deze link Het fotoalbum van Mediateam Zingen in de Zomer is zien via deze link