Urker Zangers zingen in Wormer

Bijdrage aan de Concertserie in de Maria Magdalenakerk Wormer
Een rijke gevarieerde avond met vele hoogtepunten! 

Terwijl de Urker Zangers zich laven aan een kop koffie na een inspannend half uurtje inzingen, stroomt de Maria Magdalenakerk in korte tijd vol. Een pracht gezicht als het concert begint, een bijna geheel gevulde kerk. Bij het Intrada worden gelijk alle registers opengetrokken. Alle medewerkenden, behalve het koor, doen hier aan mee: Carina Bossenbroek op de panfluit, Dub de Vries op het orgel en Jacob Schenk aan de vleugel. Het wordt een uitbundig, prachtig begin waarin de klanken van ‘Amazing Grace’ ontroerend doorklinken. Na dit geweldig begin is het de beurt aan de zangers. Ik zal in het vervolg van dit verslag niet alle nummers noemen die die avond gezongen zijn. Het koor begon met ‘Popule Meus’ van Tomás Luis de Victoria. Het koor op het podium en het kwartet (Tonny Ruiten, Frits van der Sloot, Pieter Dekker en Sieds Koopmans) op de galerij achterin de kerk. Een verrassende maar mooie opstelling. Je kon horen dat het lied ‘R