Kerstavond te Sneek

Vanwege de overvolle decemberagenda van onze dirigent Jacob Schenk, was onze 1ste tenor Jaap Mansveld ditmaal onze muzikaal leider en 2de bas Albert Metz onze begeleider. De leiding van deze avond was in handen van ds. Michiel Blanken, de geestelijk verzorger van dit ziekenhuis. De ontvangsthal was omgetoverd in een heuse concerthal die helemaal gevuld was met belangstellenden. 

Op de afdelingen stonden diverse bedden met patiënten, die zo ook de dienst konden meemaken. Daar moesten we ook ons oud-koorlid Ab Rook begroeten, die helaas kerst en oud en nieuw in het ziekenhuis moet doorbrengen, Het was een extra stimulans om hier te zingen. We zongen bekende kerstliederen, zoals ‘O, du fröliche’, ‘Go tell it on the mountains’ en natuurlijk het mooiste en meest bemoedigende kerstlied dat we op een avond als deze mochten brengen: ‘Op U mijn Heiland blijf ik h