Kerstavond te Sneek

Vanwege de overvolle decemberagenda van onze dirigent Jacob Schenk, was onze 1ste tenor Jaap Mansveld ditmaal onze muzikaal leider en 2de bas Albert Metz onze begeleider. De leiding van deze avond was in handen van ds. Michiel Blanken, de geestelijk verzorger van dit ziekenhuis. De ontvangsthal was omgetoverd in een heuse concerthal die helemaal gevuld was met belangstellenden. 

Op de afdelingen stonden diverse bedden met patiënten, die zo ook de dienst konden meemaken. Daar moesten we ook ons oud-koorlid Ab Rook begroeten, die helaas kerst en oud en nieuw in het ziekenhuis moet doorbrengen, Het was een extra stimulans om hier te zingen. We zongen bekende kerstliederen, zoals ‘O, du fröliche’, ‘Go tell it on the mountains’ en natuurlijk het mooiste en meest bemoedigende kerstlied dat we op een avond als deze mochten brengen: ‘Op U mijn Heiland blijf ik hopen’.

We zongen de liederen ‘Away in a manger’ en ‘Herders ik boodschap’. Ds. Blanken stond stil bij het thema: ‘een Kind is ons geboren’ en over het licht dat dit Kind in de wereld heeft gebracht, en elke dag opnieuw weer brengt. Over dit Kind zongen we vervolgens ‘Mary’s Boy Child’. Tonny Ruiten verwende het publiek met zijn solo ‘O Kindeke klein’, waarna we uit volle borst het ‘Ere zij God’ tot besluit van deze avond zongen. Het was goed om hier in Sneek in het ziekenhuis tot troost en bemoediging voor de patiënten, hun familie en geliefden, maar ook met hun behandelaars en verzorgers Kerst te mogen vieren. Het was goed om een lichtstraaltje te mogen zijn in de dagen van Kerst, die juist voor de zieken als de donkere dagen van Kerst ervaren kunnen worden. Aan de lach op Ab Rook zijn gezicht te zien, was het eventjes licht in Sneek en dronken we met alle aanwezigen nog een fijne kop koffie. Het was goed om kerst te vieren in het ziekenhuis.