Benefietconcert Emmeloord; een rijke avond!

Benefietconcert mooie seizoensafsluiting ,,Urker Zangers”
In samenwerking met “Bone Brass” en organist Gilbert Eilander

Het benefietconcert door mannenkoor ,,Urker Zangers” en trombonekwartet “Bone Brass” in Kerkgebouw Pro Rege te Emmeloord en door initiatiefnemer en koorlid Eeuwe Weening georganiseerd, heeft voor de stichting “Arme kant van de Noordoostpolder” € 825,- opgebracht!

De avond is opgenomen in beeld en is komende zaterdagavond 29 juni vanaf 19.30 uur te zien bij de Reformatorische Omroep (alleen voor donateurs). Zie deze link

Voor een goed gevulde kerk begonnen de ,,Urker Zangers” het concert met drie bekende en voor het koor zeer geliefde liederen. Met voor deze gelegenheid Gilbert Eilander achter het orgel en dirigent Jacob Schenk achter de piano, kwamen achtereenvolgens ‘Vreugd, Vrijheid, Vree en Zegen’, ‘Vaste rots van mijn behoud’ met solist Tonny Ruiten en ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ voorbij. Na dit blokje was het de beurt aan trombonekwartet “Bone Brass” die een aantal klassieke werken van o.a. Bach ten gehore bracht. Het tweede blok van de ,,Urker Zangers” bestond uit Psalmen van hun recent verschenen Psalmen-cd: Psalm 100, 134 en 150, waarbij tijdens laatstgenoemde de begeleiding van de koorzang door “Bone Brass” werd verzorgd. Het tweede couplet van deze psalm was tevens samenzang.

In het tweede deel van het concert was het tijd voor iets heel anders, daar waar de ,,Urker Zangers” ook zo goed in zijn: Negrospirituals! Na een blokje moderne en eigentijdse muziek door “Bone Brass” geblazen, brachten de zangers het prachtige ‘I’ll wish I had given Him more’ ten gehore, een lijflied voor dit koor! Hierna kwamen: ‘Angel Band’ en ‘Dare to believe’, met in beide liederen een solistenrol voor Frits van der Sloot. Het publiek genoot zichtbaar van deze mooie liederen. Ook “Bone Brass” gaf in het volgende blok een aantal swingende nummers, o.a. de ‘Baby elefant walk’. Na de prachtige orgelsolo van Gilbert Eilander tijdens de collecte, besloten de ,,Urker Zangers” het concert met nog eens 3 spirituals; ‘Close to Thee met wederom Frits als solist, ‘March on’ en de ‘Dry Bones’ van The Deep River Quartet.

Een prachtig concert kwam ten einde en gezamenlijk met “Bone Brass” en het publiek sloten we af met ‘The Battle Hymn of the Republic’. Glory, Glory, Hallelujah … ofwel Prijs de Heer! Hij maakte deze avond mogelijk en zo is er een mooi bedrag ingezameld voor de stichting “Arme kant van de Noordoostpolder”. Naar mijn mening een van de mooiste concerten van de ,,Urker Zangers” in het afgelopen jaar en dus een waardevolle afsluiting van het seizoen! Wellicht doen de ,,Urker Zangers” er goed aan hier een traditie van te maken!

Eeuwe Weening