Zomergasten in de Urker Bethelkerk

Mannenkoor ,,Urker Zangers” weer te gast bij ‘Zingen in de zomer’
Met medewerking van organist Dub de Vries en violiste Sandra Strausa
Het liep tegen zessen, toen er nog maar een handjevol Urker Zangers in de consistorie van de Bethelkerk aanwezig was. Klaar voor de generale repetitie! De reactie van een paar zangers was, als dit nu het hele koor is vanavond, moeten we er allemaal maar een schepje bovenop doen. Ook omdat er al heel veel mensen voor de kerkdeur stonden de wachten, om naar binnen te mogen. Dat schept verplichting, was de mening van de meesten van ons. Maar om 18.15 uur was onze dirigent aanwezig en kon de generale repetitie beginnen. We begonnen met Psalm 150 en daarna Psalm 119. Het klonk meteen al goed. Wat kun je eigenlijk meer wensen, als een mannenkoor, geleidt en begeleidt wordt door vakmensen.

Het is een feest geworden de hele avond lang. De Bethelkerk was tot de laatste plaats bezet! Het samen zingen van de bezoekers en het mannenkoor was echt een mooie belevenis. Sandra Strausa speelde prachtig viool. Zij is vast geïnspireerd door ons koor en de de vele bezoekers. Hoogtepunten van deze Zingen in de Zomeravond, waren voor mij o.a. ‘Bless this house’, ‘Benedictus’ in de bewerking van Karl Jenkins en vooral niet te vergeten het zingen van ‘March on’, onder leiding van Willem Hendrik Kramer! Al met al een prachtige avond, die we niet snel zullen vergeten.

Jaap Koffeman.