Blik op Toen met Zang op Hemelvaart

Terugblik op ontstaansgeschiedenis Zang op Hemelvaart
Eerste editie ter gelegenheid van 1000 jaar Urk

Op dinsdag 7 mei 2013 besteedde onze regionale omroep aandacht aan het Urker korenconcert Zang op Hemelvaart, dat als sinds 1968 ieder jaar wordt georganiseerd in de Urker Visafslag. En de ,,Urker Zangers” (Mannenkoor Urk, zoals in 1968 onze naam nog was) zingen al mee vanaf het begin.

Blik op Toen is het historische programma van Omroep Flevoland en laat u Flevoland zien zoals het vroeger was. De historie wordt verteld aan de hand van anekdotes, oude foto’s en filmbeelden. In deze uitzending vertelt onder andere onze oud-voorzitter Jaap Koffeman, ook jarenlang actief in de organisatie van Zang op Hemelvaart, over de geschiedenis van dit evenement. Deze uitzending wordt natuurlijk omlijst met koormuziek, gefilmd tijdens een Hemelvaartsconcert. U ziet oude beelden van de ,,Urker Zangers”, het betreft een (amateur)opname uit 1983 vanuit de oude Visafslag, toen nog op de haven van Urk. Veel kijkplezier!