Huizen Zingt 2013

Dan zingt mijn ziel
Mannenkoor ,,Urker Zangers” werkt weer mee aan Huizen Zingt 

De openingskreet bij de ‘Nederland Zingt-dag’ (zaterdag 20 april 2013) is ‘Dan zingt mijn ziel’. Dat was helemaal van toepassing op onze ‘Huizen Zingt-avond’, zondag 14 april, met medewerking van de ,,Urker Zangers”. Alleen maar positieve berichten. De uitgezochte liederen door het koor en de samenzang versmolten tot één geheel, met de inspirerende preek van ds. Kees van Velzen. De solisten van het koor kwamen ook goed uit de verf (noten) met hun extra bijdrage. Muisstil werd het in de Kruiskerk, bij het adembenemende, a capella gezongen Benedictus (Karl Jenkins).

Bedankt ,,Urker Zangers” en dirigent en pianist Jacob Schenk. Bedankt ds. Kees van Velzen voor de mooie woorden van boven. Bedankt Dub de Vries en registrant Rob voor het heerlijke orgelspel en de begeleiding van het koor en de samenzang met alle aanwezigen. Dat er bij een lied werd gevraagd om dit nogmaals te spelen en te zingen en het aanwezige publiek spontaan ging staan ter Ere van onze God. Ondanks een “hanger” in de orgelkast tijdens de repetitie, verholpen door de koster, is dit weer een avond geworden die voor herhaling vatbaar is. Tot ziens in en bij ‘Huizen Zingt’.

Bert Lustig, Huizen