Jubileumconcert in De Meerpaal met Sharon Kips

Afsluiting 45ste verjaardag met jubileumconcert in Theater De Meerpaal
Een hartverwarmende winterse avond in Dronten

Om maar meteen een omschrijving van deze avond te geven; het was geweldig. Dat waren ook de woorden die we van de mensen hoorden bij het verlaten van De Meerpaal. Een muzikaal hoogtepunt voor de 45 Urker zangers die deze avond met volle overtuiging stonden te zingen, onder de bezielende leiding van dirigent Jacob Schenk. De begeleiding van onze zang werd op een vakkundige wijze door onze Rienk Bakker uitgevoerd. Ja, hoe zou je het onder woorden moeten brengen als je twee van zulke muzikale mensen tot je beschikking hebt, die samen op fabelachtige wijze het Allegro in G uit het Brandenburgs Concert nr. 3 vierhandig op de prachtige vleugel ten gehore brachten: geweldig!

Onze gast was, zoals ook bij onze laatste twee Eindejaarsconcerten, Sharon Kips. Samen met Jacob Schenk zong zij het ‘Because we believe’: Fantastisch! Daarmee wil ik de andere nummers die Sharon zong niets te kort doen, maar dit was toch wel heel bijzonder. Buitengewoon hoe ze samen dit nummer ten gehore brachten en waar velen van onder de indruk waren. Als koor werden we geraakt door de wijze waarop we door Sharon werden toegezongen met het lied: ‘The Lord bless and keep you’, met op de vleugel haar vaste begeleider Jan Willem van Delft. Hartverwarmend!

De nummers die we als ,,Urker Zangers” lieten horen werden op de juiste muzikale manier vertolkt, we zongen de sterren van de hemel om het zomaar eens te omschrijven. En dat kwam over bij het plubliek. Onze dirigent stond te genieten voor het koor. Het gaat te ver om alle nummers hier op te noemen, maar het ene was nog weer mooier dan het andere. Al waren er voor ons de oude bekende nummers bij, deze avond klonken ze als nieuw in onze oren. De nummers die we samen met Sharon Kips zongen waren hoogtepunten, we zongen filmmuziek met ‘Gabriella’s Song’, een negrospiritual ‘Michael rows the boat’ en op speciaal verzoek van Sharon zongen we samen met haar het lied ‘God and God alone’. Tot slot van de avond zongen we samen met alle aanwezigen ‘The Battle Hymn of the Republic’, het al oude vertrouwde nummer 86 uit onze map, dat dan zo weer als nieuw op je afkomt, geweldig gezongen en het publiek zong uit volle borst mee “Glory, Glory, Hallelujah, his truth is marching on” en wat kun je als toegift beter zingen als ‘March on’?!. We kunnen terug zien op een fantastische en feestelijke avond, waarmee we onze verjaardag mochten afsluiten. Dan blijft over Soli Deo Gloria, Hem alleen de eer voor wat we mochten ontvangen in al die 45 jaar van ons bestaan. En wat de toekomst brenge moge, ons geleid des Heeren hand.

Hessel van Urk