Het begin van ons 45ste zangseizoen

Start van de repetities van het nieuwe zangseizoen 2012-2013.
Een nieuwe cd, onze jubilerende dirigent en volop plannen voor onze 45ste verjaardag.

Dinsdag 4 september is de start van het nieuwe (45ste) zangseizoen van de ,,Urker Zangers”, de eerste repetitie van het mannenkoor na de zomervakantie begint om 19.30 uur in Zalencentrum Irene, Wijk 8 nr. 85 op Urk. We durven wel te stellen dat een repetitie van en met de ,,Urker Zangers” o.l.v. dirigent Jacob Schenk een gevarieerd en avondvullend programma genoemd mag worden. Voor de geïnteresseerde liefhebbers geldt: Kom ook eens luisteren, of doe gewoon mee! Onze leden, maar dus ook nieuwe leden, zijn iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur van harte welkom. Graag tot ziens en vooral tot horens. 

Uitbrengen van onze nieuwe Psalmen-cd
Voor de zomervakantie hebben de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk in de Maartenskerk te Tiel een nieuwe Psalmen-cd opgenomen. Onze ‘eigen’ Rienk Bakker heeft daarbij de begeleiding verzorgd op het prachtige Bätz/Witte-orgel. We hebben enkele vaste waarden op ons repertoire opgenomen, enkele herontdekte pareltjes uit onze muziekkast en enkele geheel nieuwe, zelfs nog nooit uitgevoerde bewerkingen van onze oud-dirigent Frits Bode en zijn vriend, en onze oud-begeleider, Klaas Jan Mulder. De cd wordt dit najaar uitbracht door Interclassic Music.

Jubilea
Naast dat we ons vanzelfsprekend willen richten op de promotie van onze Psalmen-cd, zullen we dit najaar ook stilstaan bij het feit dat Jacob Schenk dan 12½ jaar onze dirigent is. Verder zal het volgende seizoen in het teken staan van ons 45-jarig jubileum, 10 februari 2013.

Op het programma
In september zingen de ,,Urker Zangers” in Zoetermeer en Dalen. Verder staan er dit najaar optredens geboekt in Heiloo, Staphorst en Sneek. Zeker ook dit jaar weer op ons programma: het Eindejaarsconcert, traditioneel in theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Onze speciale gast: Sharon Kips! Onze vorige samenwerking klikte zo goed, dat we ook voor dit Eindejaarsconcert Sharon weer hebben uitgenodigd. En dat concertprogramma willen we (deels) op zaterdagavond 23 februari 2013 in theater De Meerpaal in Dronten gaan herhalen, maar dan als jubileumconcert. Ook vieren we ons jubileum op Urker bodem, in samenwerking met het Urker Mannenkoor ‘Hallelujah’ in de Immanuelkerk, woensdag (Urker Biddag) 13 februari 2013. Al met al voldoende aanknopingspunten voor alweer een zangrijk seizoen!