Openluchtconcert bij de sluis van Blokzijl

Concert bij de sluis van Blokzijl.
Afsluiting van het seizoen 2011 – 2012.

Waarde Urker Zangers, 

Op de laatste repetitieavond voor de zomervakantie, dinsdagavond 26 juni 2012, zongen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, op uitnodiging de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl, bij het plantsoen bij de sluis van Blokzijl. Het werd een sfeervolle zangavond in de openlucht. Ons zangersseizoen zit er daarmee alweer op. Fijn dat we in Blokzijl met een redelijk groot koor ons seizoen op een waardige manier mochten afsluiten. Frits bedankt voor je verbindende teksten, je zag zelfs kans om mijn (nog niet eens uitgesproken . . .) teksten te verbinden. Prima! Bedankt ook Jaap Mansveld voor de overheerlijke haringparty achteraf. 

Dirigent, Jacob Schenk, ook voor u een woord van dank voor uw tomeloze inzet als dirigent en vaak tevens als begeleider van ons koor. Ik spreek de wens uit dat onze samenwerking nog vele vervolgjaren mag krijgen. Mannen ,,Urker Zangers”, ook jullie bedankt voor de prettige samenwerking tijdens de repetities en uitvoeringen.

Tot besluit.
Ik mag nog maar sinds kort uw voorzitter zijn en viel gelijk met de neus in de welbekende boter! CD opname in Tiel. Prachtig toch? Maar daar komt wel wat bij kijken! Vrienden, neem van mij aan, ik heb het even “Spaans benauwd” gehad. Echter, ik mocht mij gesteund weten door een geweldig ervaren bestuur en dirigent. Achteraf mag en kan ik niet anders zeggen dat wij hier gesterkt zijn uitgekomen. Een CD opname die klonk als een klok, een koor dat met grote overgave en inzet haar beste beentje heeft voorgezet. Een dirigent en begeleider die boven zichzelf uitstegen wat hun muzikale prestaties betreft. Een chinees buffet tot slot, heerlijk, heerlijk!

Deze paar maanden overziende, past mij niets anders dan dankbaarheid. Want laten we eerlijk zijn, dit welslagen kwam niet van uit de mens maar van onze goede God in de Hemel. Mensen, neem uw rust, geniet van een welverdiende vakantie en wij hopen elkaar weer te zien op woensdagavond 22 augustus bij ‘Zingen in de Zomer’ in de Urker Bethelkerk en anders op onze eerste repetitie in het nieuwe seizoen: dinsdag 4 september om 19.30 uur in Zalencentrum Irene.

Gods Zegen.

Uw voorzitter,
Gerard Roskam