Uitzending van ‘Blik op toen’ met de Urker Zangers

Omroep Flevoland blikt terug op onze eerste concertreis naar Amerika.
Koorleden Wouter Kramer, Jaap Koffeman en Johan van der Sloot verhalen hun belevenissen.

‘Blik op toen’ is het geschiedenisprogramma van Omroep Flevoland. Iedere week duikt ‘Blik op toen’ in de historie van de polder. Ook in een jonge provincie zijn veel mooie verhalen uit het verleden te vinden. Zeker op het voormalige eiland Urk . . . 

In de uitzending van dinsdag 20 maart 2012 keek het programma terug op de eerste concertreis van de ,,Urker Zangers” naar Amerika, in 1979. Een hele onderneming, zeker voor die tijd, waar de EO maar wat graag een televisiefilm van gemaakt heeft. Omroep Flevoland sprak woensdag 29 februari 2012 met (de toenmalige en ook de huidige voorzitter) Jaap Koffeman (M) en de koorleden Wouter Kramer (L) en Johan van der Sloot (R). Alle drie leden vanaf het eerste uur, sinds de oprichting van ons koor in 1968. Ze vertellen graag over deze onvergetelijke reis. Bekijk de beelden van toen en beluister de verhalen over de belevenissen die deze koorleden overzees meegemaakt hebben. 

Het programma ‘Blik op toen’ is een programma van Omroep Flevoland. De uitzending over de Amerika reis van de ,,Urker Zangers” was de laatste uitzending van het seizoen 2011 – 2012.

Zie ook een impressie van toen op You Tube