Afronding en voorbereiding van de seizoenen

Afrondingen en voorbereidingen van de seizoenen
Dit seizoen: opname Psalmen-cd. Volgend seizoen: jubilea Jacob Schenk & Mannenkoor ,,Urker Zangers”.
We naderen langzamerhand het einde van ons 44ste zangseizoen, 2011-2012. Ons eerstvolgende optreden is donderdag 17 mei 2012, onze medewerking aan ‘Zang op Hemelvaart’, het traditionele Urker korenconcert in de Urker Visafslag. Ook traditioneel; we mogen weer 3 nummers ten gehore brengen en dat doen we met plezier. Het wordt een oude vaste en getrouwe waarde op ons repertoire, een herontdekt nummer uit onze rijk gevulde muziekkast en een geheel nieuw nummer op het repertoire.

Opname Psalmen-cd.

Vervolgens gaan we verder met hard studeren voor de opname van een Psalmen-cd. Zaterdag 16 juni 2012 heeft Interclassic Music daarvoor de Maartenskerk in Tiel gereserveerd. Onze ‘eigen’ Rienk Bakker zal ons begeleiden op het prachtige Witte-orgel. Ook hiervoor geldt, enkele vaste waarden op ons repertoire, enkele herontdekte pareltjes uit onze muziekkast en enkele geheel nieuwe, zelfs nog nooit uitgevoerde bewerkingen van onze oud-dirigent Frits Bode en zijn vriend, en onze oud-begeleider, Klaas Jan Mulder. 

Einde van het seizoen 2011-2012

Op dinsdag 26 juni 2012, de laatste repetitieavond voor de zomervakantie, zingen we wederom op uitnodiging de Vereniging Toeristisch en Recreatief Belang Blokzijl, bij het plantsoen bij de sluis van Blokzijl. Het belooft een sfeervolle zangavond in de openlucht te worden. In de zomervakantie zijn we andermaal te gast bij ‘Zingen in de zomer’ in de Urker Bethelkerk. 

Jubilea in het volgende seizoen 2012-2013.
Na de zomervakantie zullen we ons natuurlijk richten op de promotie van onze Psalmen-cd. Ook zullen we stilstaan bij het feit dat Jacob Schenk dan 12½ jaar onze dirigent is. Verder zal het seizoen 2012-2013 natuurlijk in het teken staan van ons 45 jarig jubileum, 10 februari 2013. Ons programma en de medewerkers voor het eindejaarsconcert 2012, natuurlijk in theater ’t Voorhuys, is zo goed als alweer ingevuld, een programma dat we in februari waarschijnlijk in een ander theater gaan herhalen, dan als jubileumconcert. Al met al weer voldoende aanknopingspunten voor alweer een zangrijke en plezierige periode!