Oud-dirigent Frits Bode genomineerd in Flevoland

Oud-dirigent Frits Bode genomineerd voor ‘Held van Flevoland’.
In het kader van de 25ste verjaardag van de Provincie.

Omroep Flevoland organiseerde in het kader van ’25 jaar Flevoland’ een (internet)verkiezing ‘Held van Flevoland’ waarbij mensen werden genomineerd die veel voor Flevoland betekenen of hebben betekend. Ook onze dirigent van het eerste uur, de Urker musicus en unieke persoonlijkheid Frits Bode, werd genomineerd. Via deze link kun je de einduitslag van deze ietwat ludieke verkiezing zien en hoeveel stemmen de genomineerden uiteindelijk hebben gekregen. Het nut van deze verkiezing is ons niet helemaal duidelijk geworden, laat staan de waarde die aan de uitslag gehecht mag worden. Feit blijft dat Frits Bode veel voor Urk heeft betekend en dat hij de Urker muzikaliteit tot grote hoogte heeft gestuwd en dat daardoor de Urker koorzang  niet alleen voor Flevoland inspirerend en veel bepalend is geweest, maar eerder en verder al voor heel koor- en muziekminnend Nederland!

Lees meer over musicus Frits Bode (1926-1990)  via deze link op onze website.