Koor- en samenzang in de Kruiskerk in Huizen

‘Huizen Zingt’.
Zingen en muziekmaken in de Kruiskerk, de “Kathedraal” van Huizen.

Zondagavond 4 september 2011 werkten de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk mee aan ‘Huizen Zingt’, een muzikale dienst waarin veel bekende liederen gezongen werden middels koor- en samenzang in de Kruiskerk in Huizen. Verder werkten mee: Sandra Strausa (viool) en Dub de Vries (orgel).U kunt hier de dienst naluisteren!

Voor deze avond had de redactie al contact met Henk Rebel. Hij woont in Huizen, maar was jarenlang visserman op een Urker kotter. Hij keek enorm uit naar een ontmoeting met Urkers, en naar de koorzang uit Urk. Hij was daarom best bereid om voor onze website ditmaal het verslag te schrijven:

Huizen Zingt. Wat een avond! Fantastisch mooi en perfect! Ik  wacht de Urkers op bij hun aankomst in Huizen. Eerst even wat handen schudden en even een praatje maken. He, een ‘vreemde’, die Urrekers