Meewerken aan de 35ste ‘Zingen in de zomer’

De 35ste verjaardag van ‘Zingen in de zomer’.
De ,,Urker Zangers” brachten het hiervoor speciaal geschreven themalied ten gehore. Anderhalf uur. Dat kost het om vanaf de Randstad naar Urk te rijden. Een hele onderneming voor een doordeweekse zomeravond in de Bethelkerk. Je zou dan toch denken dat je één van de weinigen bent die zo’n tocht aanvaardt. Wat is het echter een gewaarwording als de deuren van de consistorie opengaan en je in een bomvolle kerk schuchter je gereserveerde zangersplekje inneemt. Overal komen ze vandaan. Na afloop word ik aangesproken door Katwijkers, nota bene de plek waar ik werk. Mij achterna gereisd? Welnee! Gewoon op Urk voor Zingen in de Zomer. Tot uit het uiterste puntje van Zeeland komen de mensen om de Urker kathedraal tot de laatste plek te bezetten. Ruim elf honderd stemmen zingen en dubbel zoveel oren luisteren. Het is een machtig Bethelkerkkoor. De stevige samenzang wordt begeleid door Dub de Vries op het Meere-orgel en de uit Canada overgevlogen And