Interactieve zangavond in Wittesteijn Emmeloord

Zingen met de vrienden van Wittesteijn 29 september 2011.
Interactieve zangavond tussen mannenkoor en publiek.
Op donderdagavond 29 september 2011 heeft mannenkoor ,,Urker Zangers”, deze keer onder muzikale en dirigerende begeleiding van Albert Metz, gezongen voor de bewoners van Verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord. Voor een goed gevulde zaal opende de voorzitter van de Stichting Vrienden van Wittesteijn deze zangavond. Onze dirigent van vanavond Albert Metz licht nog even het programma van vanavond toe waarna we als aanvangslied zingen Psalm 42 vers 1 en 5. Voor velen klinkt deze psalm meteen vertrouwd en wordt daardoor al spontaan meegezongen. In het eerste deel van de avond hebben we o.a. nog het lied ‘Rots waarop wij bouwen’ gezongen, in de bewerking van Henk Held, oud-beiaardier van de Emmeloordse watertoren, welbekend bij de hoorders. De interactie met de zaal is groot vanavond, de samenzang van Psalm 116 klinkt hierdoor ook zeer overtuigend.

Na de pauze zingen de ,,Urker Zangers” het prachtige lied ‘Gouden harpen ruisen’. Het bekende lied ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ wordt zeer gewaardeerd bij het publiek op rijke leeftijd. Zoals we als ,,Urker Zangers” gewend zijn