Medewerking aan 42ste Zang op Hemelvaart

Weer present bij ‘Zang op Hemelvaart’ te Urk.
De 42ste editie van het Urker korenconcert.

Op Hemelvaartsdag (donderdag 2 juni) 2011 was mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk weer present tijdens ‘Zang op Hemelvaart’ in de Urker Visafslag, het inmiddels zeer bekende Urker Hemelvaartsconcert waar diverse Urker koren hun medewerking aan verlenen. Waren er wel eens meer dan 4000 bezoekers op dit Urker korenconcert afgekomen, dit jaar waren er naar schatting ongeveer 2000 tot 2500 bezoekers. Nog steeds een heleboel, misschien dat het hemels mooie weer de oorzaak was dat vele bezoekers hun heil buiten de geïmproviseerde Urker concerthal van de Urker Visafslag zochten. Het mocht de muzikale pret niet drukken.

Het voorprogramma startte al om 17.30 uur. Nadat Kinderkoor Klein Maar Dapper traditioneel het hoofdprogramma van het Hemelvaartsconcert omstreeks 19.00 uur had geopend, volgende mannenkoor ,,Urker Zangers”, op orgel begeleid door Jaap Joh. Kramer, met Psalm 121 in de bewerking van de oud-beiaardier van de Emmeloordse watertoren, Henk Held. Een nummer vanuit de beginperiode van ons mannenkoor, dat we begin jaren ’80 zeker o.l.v. Frits Bode al eens bij ‘Zang op Hemelvaart’ hebben uitgevoerd, maar dat we sinds kort weer nieuw leven hebben ingeblazen onder de bezielende leiding van onze huidige dirigent Jacob Schenk.

Jaap Kramer nam daarna plaats achter de vleugel en wij brachten de negrospiritual ‘Judgement Day’ van Paul Yoder, een samensmelting van de liederen ‘Climbing up the mountain children’ en ‘Ride the Cahriot’, dat een heerlijke ritmische song oplevert. Tot slot brachten we ‘Be still my soul’, het bekende themalied uit ‘Finlandia’ van de Finse componist Jean Sibelius, met de zinsnede: “Be still my soul, thy best, thy heavenly Friend through thorny ways, leads to a joyful end”, wat vrij vertaald betekent: Uw hemelse Vriend leidt u tot een vreugdevol einde. Deze hemelse muziek was dus tevens het einde van onze bijdrage aan deze 42ste editie ‘Zang op Hemelvaart’. 

De Reformatorische Omroep heeft rechstreeks verslag gedaan van dit Urker korenconcert.
Lees ook een verslag in Het Urkerland

Ons volgende optreden is een openluchtconcert bij de sluis van Blokzijl.