Urker Zangers steunen restauratie Meere-orgel Urk.

Urker Zangers besluiten evenementen ‘Urk in Wintersferen’ & Meerethon.
Benefietconcert ten bate van de aanstaande restauratie van het Meere-orgel in de Urker Bethelkerk.

Op zaterdagmiddag 12 februari 2011 werd er om 17.00 uur een concert georganiseerd in de Urker Bethelkerk ter afsluiting van het evenement ‘Urk in Wintersferen’ en de orgelmarathon Meerethon. Het concert stond geheel in het teken van de restauratie van dit oudste en enige monumentale orgel van de provincie Flevoland. 

Rond 16.45 uur sloot Albert Metz de rij van circa 50 organisten en daarmee de Meerethon. Albert is al meer dan 50 jaar als organist aan de Bethelkerk verbonden, en is de derde generatie van de Urker familie Metz achter de klavieren van dit orgel, in de 100 jaar dat het orgel in de Bethelkerk staat. Daarna kwam Albert naar beneden om zich te voegen bij zijn geliefde mannenkoor ,,Urker Zangers”. Het koor o.l.v. Jacob Schenk en op orgel b