Rienk Bakker geslaagd voor examen Master Orgel.

Rienk Bakker glansrijk geslaagd voor Master Orgel examen.
Afgestudeerd aan Messiaen Academie van het ArtEZ Conservatorium.

Vrijdagavond 28 januari 2011 is onze tweede dirigent en begeleider Rienk Bakker, student aan de Messiaen Academie van het ArtEZ Conservatorium, geslaagd voor het eindexamen Master Orgel. Door de examencommissie werd het cijfer 8 toegekend. Het programma van het examenconcert op het Maarschalkerweerdorgel van de Sint Willibrorduskerk aan de Minderbroederstraat in Utrecht bestond uit: 

* Sonate IV – Felix Mendelssohn-Bartholdy
* Cantabile – Cesar Franck
* Troisieme Choral en la mineur – Cesar Franck
* Symphony pour Grand Orgue no.3 – Louis Vierne

In december 2010 heeft Rienk het onderzoek voor de masteropleiding afgerond. Dit onderzoek met als onderwerp ‘Het 19e-eeuwse Fransromantische orgel’ werd beoordeeld met het cijfer 7,5 en is hier te lezen. November 2008 slaagde Rienk Bakker voor zijn eindexamen orgel 1ste fase na een glansrijk concert in de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, waarna hij zijn studie vervolgde aan het Messiaen Academie van het ArtEZ Conservatorium, en deels in het Franse Straatsburg. Mannenkoor ,,Urker Zangers” feliciteert Rienk van harte met het behaalde resultaat, en wenst hem veel succes met zijn muzikale toekomst.