De Urker Zangers present op de Familiedagen.

Mannenkoor ,,Urker Zangers” op het podim bij de Familiedagen.
Begeleid door de jonge, talentvolle Mark Brandwijk.

Van 23 t/m 25 februari 2011 werden voor de derde keer de Familiedagen te Hardenberg georganiseerd. De bezoekers van deze Familiebeurs werden in de speciaal hiervoor ingerichte concerthal getrakteerd op een doorlopend, afwisselend muzikaal programma. Variërend van populair klassiek tot geestelijke liederen en psalmen, werd een breed muzikaal programma geboden. Vrijdagavond 25 februari mochten de bezoekers ook genieten van mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. van Jacob Schenk. We werden ditmaal op orgel en piano begeleid door de jonge, talentvolle Mark Brandwijk.

 In de droge akoestiek van de grote Evenementenhal, op het enorm grote podium, vol met allerlei orgels, piano’s en allerlei apparatuur, met het rumoer van de in- en uitlopende bezoekers op de achtergrond en spelende kinderen rondom en soms op het podium, vermengd met bijgeluiden van allerlei activiteiten die gelijktijdig op de beurs plaatsvonden, begonnen we met tweemaal Nederlandstalig: ‘Vreugd, vrijheid, vree en zegen’ en ‘Gouden harpen ruisen’, gevolgd door tweemaal Engelstalig: ‘Be still my soul’ en ‘Thanks be to God’. Hierna speelde Mark van Brandwijk een intermezzo op piano, waar hij liet zien dat hij een klavierartiest in spe is. Ook de begeleiding van ons mannenkoor deed hij uitermate verzorgd en goed, ondanks het enigszins dreunde geluid dat het elektronische orgel produceerde. A cappela zongen we vervolgens ‘Si iniquitatis’, met orgelbegeleiding ‘Psalm 116’ en met pianobegeleiding ‘Pilot lan’ de boat’, waarbij dirigent Jacob Schenk spontaan aan het slotgedeelte ook nog eens extra orgelbegeleiding toevoegde. 


Ons volgende optreden betreft een bijdrage aan de Interkerkelijk zangavond in Heerhugowaard.