Miniconcert als verrassing in Nieuwleusen

Bijdrage aan afscheidsavond van Ds. Van de Wetering.
Deel van de ,,Urker Zangers” zingt o.l.v. Rienk Bakker.

Woensdagavond 1 december 2010 werd er in Nieuwleusen een afscheidsavond georganiseerd voor de Gereformeerd Vrijgemaakt predikant Jan van de Wetering; hij gaat met emeritaat. Locatie was het kerkgebouw De Voorhof te Nieuwleusen. Als dirigent van het Nieuwleuser koor ‘Spirit of Joy’ is onze 2de dirigent Rienk geen onbekende in Nieuwleusen en in De Voorhof. Toen de voorbereidingen voor een afscheidsavond in volle gang waren, werd er door de organisatie gedacht aan een muzikale bijdrage aan dit afscheid. Ds. Jan van de Wetering is al fan van de Urker koormuziek vanuit de tijd dat de ,,Urker Zangers” nog niet bestond en het Urker Mannenkoor nog onder de bezielende leiding stond van Frits Bode. De Urker ‘koorsound’ is bij deze predikant nog steeds erg geliefd, en via Rienk Bakker werd er door organisatie van deze afscheidsavond contact gemaakt met de ,,Urker Zangers” en werd een miniconcert als verrassing geregeld. Bij verh