Miniconcert als verrassing in Nieuwleusen

Bijdrage aan afscheidsavond van Ds. Van de Wetering.
Deel van de ,,Urker Zangers” zingt o.l.v. Rienk Bakker.

Woensdagavond 1 december 2010 werd er in Nieuwleusen een afscheidsavond georganiseerd voor de Gereformeerd Vrijgemaakt predikant Jan van de Wetering; hij gaat met emeritaat. Locatie was het kerkgebouw De Voorhof te Nieuwleusen. Als dirigent van het Nieuwleuser koor ‘Spirit of Joy’ is onze 2de dirigent Rienk geen onbekende in Nieuwleusen en in De Voorhof. Toen de voorbereidingen voor een afscheidsavond in volle gang waren, werd er door de organisatie gedacht aan een muzikale bijdrage aan dit afscheid. Ds. Jan van de Wetering is al fan van de Urker koormuziek vanuit de tijd dat de ,,Urker Zangers” nog niet bestond en het Urker Mannenkoor nog onder de bezielende leiding stond van Frits Bode. De Urker ‘koorsound’ is bij deze predikant nog steeds erg geliefd, en via Rienk Bakker werd er door organisatie van deze afscheidsavond contact gemaakt met de ,,Urker Zangers” en werd een miniconcert als verrassing geregeld. Bij verhindering van onze dirigent Jacob Schenk, zong een deel van de ,,Urker Zangers” nu dan ook o.l.v. Rienk Bakker, die zelf ook de pianobegeleiding voor zijn rekening nam.

We zongen a capella het ‘Gebed des Heren’ (Onze Vader), Psalm 75 en 116, ‘Straf mij in uw gramschap niet’, ‘Gouden harpen ruisen’, ‘I’ll wish I had given Him more’ en ‘Neem mijn leven’. Ds. Van de Wetering was er beduusd van; een miniconcert van een mannenkoor uit Urk had hij deze avond niet verwacht. Uiteraard hadden we een cadeautje meegenomen, onze nieuwe CD/DVD van het mannenkorenconcert in Kampen. Tot besluit van onze bijdrage aan de feestvreugde zongen we nog een nummer van deze nieuwe CD/DVD; ‘Pilot lan’ de boat’. 


Het volgende concert van en met mannenkoor ,,Urker Zangers” is een Adventsconcert te Middelharnis.