Advent met de Urker Zangers in Middelharnis

Adventsconcert in Middelharnis

Met mannenkoor ,,Urker Zangers” & ‘Chr. Gem. Eilandenkoor’. Zaterdag 11 december 2010 organiseerde Mission Music Concerten een Adventconcert in de Hervormde kerk te Middelharnis. Naast mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, trad ook het Christelijk Gemengd Eilandenkoor o.l.v. Peter Wildeman op, en beide koren brachten een prachtig Adventsprogramma ten gehore. De koren werden wederzijds door beide dirigenten Wildeman en Schenk op de vleugel begeleid. Aleida Schouten bespeelde de dwarsfluit.

De grieperige organisator had een drukke avond, hij organiseerde gelijktijdig ook nog een concert in Zwijndrecht en verkoos daar zelf bij aanwezig te zijn. Maar hij had gezorgd voor een warm onthaal middels een warme bak koffie en een vers broodje, zodat wij gesterkt na de lange busreis de avond konden openen met de verootmoediging vanuit Psalm 130 ‘Si iniquitatis observaveris’. De toepasselijke eerste samenzang ‘Komt allen tesamen’ werd door het Eilandenkoor met een bovenstem opgesierd. Onze eerste blok begonnen we met het prachtige en tere ‘Eeuwen geleden’, en het klassieke en bekende ‘Veni Jesu’ van Cherubini, ‘Stille nacht’ in de bewerking van Jef Penders en ‘Mary’s boy child’ van Sir Alwyn Humphreys. Schenk en Wildeman speelden quartre mains op de vleugel waarna het Eilandkoor enkele nummers ten gehore bracht, waaronder ‘Is dit de Heer’ van Jan Stolk en ‘Gloria in Excelsis Deo’ van Martin Zonnenberg. 

Na een collecte voor Hospice Calando vervolgden de ,,Urker Zangers” met ‘Go tell it on the mountains’ in de bewerking die we kado kregen van The Deep River Quartet, en ‘Amen’ van Jacob Schenk, die zelf bij beide nummers ook de solopartij zong. Na het bekende ‘Cantique de Noël’ zongen we tot besluit over de ‘Battle hymn of the republic’, uiteraard aan het eind gezamenlijk met het publiek, dat dan ook uit volle borst meezong. Het Eilandenkoor zong ook een tweede blok met o.a. ‘Gesu Bambino’ van Pietro Yon en ‘Schepping en herschepping’ van John W. Peterson. Tot besluit zongen we natuurlijk het ‘Ere zij God’ waarbij de ,,Urker Zangers” het intro en de tegenstem zongen. 

We zingen dit jaar ook weer bij de kerstviering op Urk in Het Dok.