Urker ‘Voorwaarts’ concert te Wolvega

Muzikale Urker avond in de St. Franciscuskerk te Wolvega.
Promotie van de cd ‘Voorwaarts’, een unieke Urker uitgave. 

Op vrijdagavond 22 oktober 2010 verzorgden de Urker muzikanten, zangeressen en zangers van de Christelijke Brassband ‘Valerius’ o.l.v. Egbert Scheffer, het Jong Gemengd Koor ‘Immanuël’ o.l.v. Harm Hoeve en het mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, een concert in de St. Franciscuskerk te Wolvega, een promotieconcert van de cd ‘Voorwaarts’, die deze gezamenlijke drie Urker verenigingen in 2009 hebben opgenomen en uitgebracht; een unieke Urker uitgave.

De verenigingen wisselden elkaar af, maar er werden natuurlijk ook gezamenlijke nummers uitgevoerd, waardoor er een gevarieerd concert aan het publiek werd geboden. De koordirigenten Harm Hoeve en Jacob Schenk waren ook wederzijds koorbegeleiders achter de orgel- en pianoklavieren. Het werd een avond vol met Urker muzikaliteit in combinatie met het karakteristieke Urker enthousiasme.

Voor nog meer diversiteit zorgde de 11-jarige Gerben Schenk, hij stal de harten van het publiek door tweemaal een intermezzo te verzorgen op zijn mondharmonica, met pianobegeleiding van zijn vader Jacob Schenk, de dirigent van de ,,Urker Zangers”. Mooi was ook de spontaan en extra ingezette samenzang van het bekende ‘Lichtstad met uw paarlen poorten’. ‘Valerius’ gaf een toegift en het laatste gezamenlijke slotnummer van deze Urker avond te Wolvega droeg niet voor niets de titel ‘Ik ga in de kracht van de Heer’. Gelet op de vele positieve reacties vanuit het publiek, maar ook de vele positieve reacties van de zangers, zangeressen en muzikanten aan elkaar, mogen we terugzien op een zeer geslaagd Urker concert te Wolvega.

Luisterfragment. Beluister een geluidsfragment van de titelsong van de cd, met de gezamenlijke verenigingen in actie: hier.

Voorwaarts: 
Valerius: 
Immanuël: 
Urker Zangers: 
Voorwaarts: 
Valerius: 
Immanuël: 
Urker Zangers: 
Jacob & Gerben Schenk: 
Voorwaarts: 
Jacob & Gerben Schenk: 
Valerius: 
Immanuël: 
Urker Zangers: 
 
Voorwaarts: 
Voorwaarts: 
 Voorwaarts Christenstrijders – Ch. Coller / A.S. Sullivan
 I’ll walk with God – Geoff Richards
 Lord, I strech my hands to You – Jay Althouse
 Werk, want de nacht zal komen – arr. J. Schenk
 Hij leidt mij – Thomas Mack
 Montreal Citadel – Norman Audoire
 In His love – Mark Patterson
 
Heer ik hoor van rijke zegen – W. B. Bradbury
 Moon River – H. Mancini
 De hemelen roemen – Haydn / Bew. H. Hoeve
 Amazing Grace – Trad.
 People need the Lord – Howard Davies
 God enkel licht – Scubart / Bew. H. Hoeve
 Dare to believe – A. M. B. Christiansen / Larry Leader
 Met soloduet: Jacob Schenk & Frits van der Sloot 
 Battle Hymn of the Republic – P. J. Willhousky
 Ik ga in de kracht van de Heer – Nijman / Bosanko

Cd ‘Voorwaarts’ te koop via onze site.Natuurlijk kunnen liefhebbers van enthousiaste Urker muzikaliteit onze Unieke Urker Uitgave bestellen via onze webshop.

Het volgende concert van en met mannenkoor ,,Urker Zangers” is een verrassing . . .