Urker Zangers ‘Zingen in de zomer’ op Urk

Te gast bij de 35ste editie ‘Zingen in de zomer’ in de Urker Bethelkerk.

Met medewerking van een gedeelte van de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk.
Woensdagavond 28 juli 2010 was mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk in de Urker Bethelkerk te gast, uitgenodigd voor het opluisteren van 4de avond van de 35ste editie van ‘Zingen in de zomer’, een koor- en samenzangevenement dat ieder jaar wordt georganiseerd door een comité van de gezamenlijke evangelisatiecommissies Urk. Aangekondigd als ‘dubbel mannenkwartet’ omdat een groot deel van de ,,Urker Zangers” op vakantie is en een dubbelkwartet in ieder geval aan de organisatie toegezegd kon worden. Maar het werd meer dan een dubbelkwartet, want ook zangers die niet met vakantie waren wilden natuurlijk van harte hun medewerking aan deze avond verlenen. 

Dirigent Jacob Schenk dirigeerde en begeleidde (en soleerde) tegelijkertijd van achter de vleugel. Urker van geboorte, maar de tegenwoordig in de Zaan woonachtige Dub de Vries bespeelde het oude Meere-orgel. Koorlid Joost Eijkelenboom had de leiding deze avond, en koorlid Florian Poepjes trad ook op als solist. 

Reportages op de website van ‘Zingen in de zomer’:
@ Zie een compleet videoverslag van deze avond;  klik hier.
@ Zie ook een fotoverslag van deze avond;  klik hier

Korte impressies:
@ Omroep Flevoland maakte een korte impressie van deze avond;  klik hier
@ Zie de uitvoering van ‘March on’, gemaakt door het ‘Team Zingen in de Zomer’, geplaatst op You Tube: 

http://www.youtube.com/embed/UBzXho3v9zo

De maanden juli & augustus heeft het koor vakantie. 

Het eerstvolgende optreden is een medewerking aan een Pelgrimsdienst in de Perlgrimskerk te Zoetermeer.