Repeteren met oud-dirigent Roelof Elsinga

Repeteren met oud-dirigent Roelof Elsinga.
Jacob Schenk verhinderd wegens tv-opname.

Dinsdagavond 9 maart repeteerden de ,,Urker Zangers”, wegens afwezigheid van Jacob Schenk, weer eens onder leiding van oud-dirigent Roelof Elsinga. Het werd een prettig weerzien en samenzijn met onze oud-dirigent, waar we nog steeds een warme band mee hebben. Elsinga schrijft en arrangeert tegenwoordig veel muziek, ‘natuurlijk’ ook veel voor mannenkoren. Als presentje had hij een aantal aantrekkelijke bewerkingen voor ons meegebracht, iets dat we in de toekomst zeker nog eens willen uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld ‘Verleih’ uns Frieden’ (Geef ons vrede) van Felix Mendelssohn Bartholdy. Alleen zal Jacob Schenk dan zelf de dirigeerstok weer zwaaien. 

Jacob Schenk neemt Psalmen op met ‘De Lofzang’ Heerde voor E.O.-televisie.

Jacob Schenk was deze avond met mannenkoor ‘De Lofzang’ uit Heerde aanwezig in de Jacobikerk in Utrecht, waar het E.O.-programma ‘Nederland Zingt’ een hele opname wijdde aan “The Psalm Project”, ofwel Psalmen voor nu. Mannenkoor ‘De Lofzang’ o.l.v. Jacob Schenk en ‘Ars Musica’ o.l.v. Patrick van der Linden werkten hieraan mee. Van oudsher worden de Psalmen gezongen in de Joodse Sjoel en in de Christelijke kerk. In de zestiende eeuw zijn de eerste Psalmen berijmd voor in het Nederlands. Nog steeds worden de Psalmen gezongen in een grote verscheidenheid aan vertalingen en zettingen. De (eerste) uitzending is zaterdag 27 maart te zien bij de E.O. op Nederland 2 om 18:30 uur.

Wilt u, of wil jij eens een repetitie bijwonen?
Wij repeteren iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
(Met uitzondering van de vakantieperiodes.)

Lokatie voor de reguliere repetities:
Zalencentrum Irene
Wijk 8 – 85
8321 TL – Urk.
Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Graag tot ziens.