Zingen in de Winter in de Urker Bethelkerk

Zingen in Advent, met repertoire van onze nieuwe kerst-cd.
Eerste exemplaar uitgereikt aan burgemeester Jaap Kroon.
Op woensdagavond 9 december 2009 waren de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, en het Christelijk Vocaal Ensemble “De Hofstadzangers” uit Den Haag o.l.v. Sabine Woltjer-Van de Zande, gezamenlijk in de Urker Bethelkerk present tijdens ‘Zingen in de Winter’, of anders gezegd ‘Zingen in Advent’. Voor ons mannenkoor een mooie gelegenheid om repertoire van onze nieuwe kerst-cd ten gehore te brengen. Ons koorlid Wouter de Boer (deze Urker woont in Zoetermeer) zong bij beide mannenkoren. De meditatie deze avond werd verzorgd door koorlid ds. Klaas van der Sloot (deze Urker is nu nog predikant te Voorthuizen, binnenkort te Nijkerk). Rienk Bakker begeleidde de samenzang op het Meere-orgel, en ons mannenkoor afwisselend op het orgel en piano. Benny Ludemann begeleidde op gitaar en mandoline. 

Tweede voorzitter van de ,,Urker Zangers”, Joost Eijkelenboom, overhandigde de Urker burgervader Jaap Kroon het eerste officiële exemplaar van onze nieuwe kerst-cd ‘In de nacht gekomen’. De burgemeester nam deze dankbaar in ontvangst en voegde Joost toe dat als de cd net zo zou klinken als ons optreden deze avond in de Bethelkerk, dat het zeker een mooie cd zal zijn waar hij en zijn vrouw de komende tijd van zullen genieten. Na afloop van deze avond werd buiten bij de vuurkorven het ‘Ere zij God’ gezongen waarna er warme ‘poeiermelk’ met een stukje banket tot besluit met elkaar werd genoten. Het was een bijzondere en fijne avond voor ons en voor ons thuispubliek.

Verslag in beeld en geluid.
Het (video)team van ‘Zingen in de Zomer’ heeft een opname van deze editie van ‘Zingen in de Winter’ op hun website geplaatst:
* Klik hier voor het videoverslag. 
* Bekijk ook de foto’s in de diashow

Op You Tube staat de slotzang van deze avond, het ‘Ere zij God’; zowel eenmaal in de kerk en eenmaal buiten de kerk gezongen: