Met de Urker Zangers zingen in de openlucht.

“Zingen in de openlucht” te Vollenhove.
Samenzang & Mannenkoor ,,Urker Zangers” bij het Plankier Toutenburg in Vollenhove

Op dinsdagavond 30 juni 2009 was er in Vollenhove “zingen in de openlucht” met Mannenkoor ,,Urker Zangers” onder leiding van Jacob Schenk bij het plankier van de ruïne van het eens zo trotse kasteel De Toutenburg, gelegen in het monumentale park Old Ruitenborgh aan de Laan van Toutenburg in Vollenhove. Het park wordt wel eens gebruikt bij openluchtvoorstellingen of -concerten, waarbij de ruïne over het water van de gracht gezien een romantisch decor vormt. Zo ook deze avond.  Het koor op het plankier, waar  met een pontje naar toe moest worden gevaren, en aan de overkant van het water verbleef het publiek, zittend en liggend in een glooiende weide. Een prachtig zomers tafereel. Lees ook de Steenwijker Courant.

Het was een spontaan idee van koorlid Jaap Eimers om op deze bijzondere plaats eens te zingen, en de laatste repetitieavond voor de zomervakantie leek daar een uitermate geschikt moment voor te zijn. 

Er werd samenwerking gezocht met de dichtbij staande gereformeerde kerk, voor het geval het weer niet mee zou werken. Ds. Pieter Both had de leiding van dit “zingen in de openlucht” in handen. Het werd een prachtige zomerse avond, en er was een verheugend goede opkomst van het publiek in het park. Ds. Both refereerde kort aan Psalm 84, over een veilige plek waar mussen en zwaluwen nestelen, waarna hij zichzelf op uitnodiging van de leden op de achterste rij van het koor nestelde om de woorden van deze Psalm met de samenzang mee te zingen.

Er was samenzang, afgewisseld met koorzang. Jacob Schenk dirigeerde, maar begeleidde ook op piano. Het mannenkoor zong bekende werken zoals de Psalmen 42, 116 en 75, de liederen ‘Vaste rots van mijn behoud’, ‘Werk, want de nacht zal komen’, en ‘O God die vol van Liefde zijt’ en negrosprituals als ‘Dare to believe’, ‘By and by’ en ‘Pilot lan’ de boat’. Na afloop van deze heerlijke zomerse avond kregen de mannen van het koor en de bezoekers een kopje koffie aangeboden namens de gereformeerde kerk van Vollenhove. Een gebaar waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Er werd hier en daar opgemerkt dat we hier maar eens een traditite van moeten maken. Wie weet . . .

Het mannenkoor gaat genieten van de zomervakantie. Vanaf dinsdag 1 september beginnen de repetities weer. Dat wordt hard werken voor een nieuwe kerst-cd die 25 en 26 september zal worden opgenomen. Maar nu eerst maar genieten van de zomer.