Rienk Bakker wint beurs Han Lammers Fonds.

Rienk Bakker wint beurs Han Lammers Fonds
Drie maanden studeren in Straatsburg. 
URK – maandag 31 augustus 2009. Organist Rienk Bakker krijgt volgende maand een beurs van 2.500 euro uitgereikt van het Han Lammers Fonds. Onze 22-jarige plaatsgenoot gebruikt het geld voor een studie van drie maanden aan het Conservatorium in het Franse Straatsburg. 

Dit in het kader van zijn huidige studie Master Orgel. Rienk wil zich daar verder gaan specialiseren in de Frans Romantische muziek. Bakker speelt orgel sinds zijn negende (leerling van Jacob Schenk, red.) en ontpopte zich volgens het Han Lammersfonds tot een zeer gemotiveerde en getalenteerde organist. Na het behalen van zijn HAVO-diploma studeerde hij orgel aan het Conservatorium te Zwolle, met als bijvak piano. In november 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma orgel en juli 2009 behaalde hij zijn diploma kerkmuziek. De beurs wordt uitgereikt op donderdag 24 september in het Provinciehuis te Lelystad, door de voorzitter van het Han Lammers Fonds, Leen Verbeek, Commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland. Tijdens deze uitreiking zal Rienk Bakker een muzikale bijdrage leveren. 

Bron: Nieuwsblad Het Urkerland.

Rienk Bakker is de 2de dirigent en veelvuldig begeleider van mannenkoor ,,Urker Zangers”.
Mannenkoor ,,Urker Zangers” feliciteert Rienk Bakker dan ook van harte met deze beurs, en wenst hem veel succes met zijn beurs en studie.