Cd-opname met Valerius en Immanuël afgerond.

Ook deel 2 & 3 van de cd-opname afgerond.
Gezamenlijke cd-opname maart 2009. 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de afronding van een cd van een uniek samenwerkingsproject van mannenkoor ,,Urker Zangers” met de Urker Brassband ‘Valerius’ en het Urker Jong Gemengd Koor ‘Immanuël’. Op zaterdag 7 maart 2009 was de eerste opnamedag in de Martinikerk te Bolsward, waar mannenkoor ,,Urker Zangers” en J.G.K. Immanuël hun eigen liederen hebben opgenomen. Lees hier een verslag over deze opnamedag. Zaterdag 14 maart 2009 heeft Brassband ‘Valerius’ hun repertoire opgenomen in Zalencentrum ‘Irene’ op Urk.

Zaterdag 21 maart 2009 reisden de drie samenwerkende verenigingen naar Bolsward om wederom in de prachtige Martinikerk te Bolsward hun gezamenlijke werken op te nemen. Om 9.00 uur was de grote menigte zangers en zangeressen en de muzikanten aanwezig om eerst gezamenlijk een kop koffie te drinken en deze dag met elkaar te beginnen.  J.G.K. ‘Immanuël’ begon de opnamedag (alleen) om ‘Psalm 5’ op te nemen, met orgelbegeleiding van Jacob Schenk.  Daarna zongen de ,,Urker Zangers” ‘Eternal Father’ met de begeleiding van Brassband ‘Valerius’ in een prachtige bewerking van Jacob de Haan. 

Vervolgens kwamen de drie verenigingen gezamenlijk in actie. We zongen en speelden: ‘Voorwaarts christenstrijders’, ‘De hemelen roemen’, ‘Hij leidt mij’, ‘In de kracht van de Heer’ en ‘Zing van Zijn trouw’. Na de lunch sloten ‘Valerius’en ‘Immanuël’ af met ‘Alarmsignaal’. Binnenkort leest u op deze website wanneer deze cd uitkomt en de titel ervan. Momenteel wordt er ook nagedacht over een (of meerdere) presentatieconcerten van deze cd. Natuurlijk zijn de toekomstige data te vinden in onze agenda. Op Hemelvaartsdag zijn deze 3 muzikale verenigingen te zien en te beluisteren bij ‘Zang op Hemelvaart’ in de Visafslag te Urk.