Medewerking aan CNV-ontmoetingsdag op Urk

CNV-ontmoetingsdag op Urk.
Medewerking aan informatieve dag voor seniorenleden

Dinsdag 16 december 2008 organiseerde de Flevolandse afdeling van de Bedrijven Bond van het CNV een ontmoetingsdag voor senioren op Urk in Zalencentrum Irene. Naast een informatief gedeelte voor de leden, wilde de organisatie de mensen ook een stuk Urker zang laten horen. Mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, werkte daar graag aan mee.

Wij maakten daarom even een uitstapje van de kleine zaal van Zalencentrum Irene, dit is onze wekelijkse repetitieruimte, naar het podium van de grote zaal. We zongen enkele bekende liederen zoals ‘Psalm 42’, ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ en ‘Vaste rots van mijn behoud’.

Zo kort voor de kerst zongen we natuurlijk ook een kerstlied; ‘Gloria in Excelsis Deo’ klonk enthousiast van het podium. Tevens was deze avond een mooie gelegenheid voor een “try out”, ofwel een nieuw lied voor het eerst voor publiek uitvoeren. Het betreft hier ‘Dry Bones’, een oude negrospiritual, maar nu in een bewerking van het Deep River Quartet. We gaan dit gezamenlijk met hen uitvoeren tijdens ons eindejaarsconcert in theater ’t Voorhuys, 27 december 2008. Voor deze CNV-avond was het een geslaagde en swingende afsluiting van onze bijdrage, en voor de dirigent Jacob Schenk een bevestiging dat het er goed “in zit’, en dus ook vast wel goed komt. We gaan daarom met vertrouwen eerst naar Barneveld (20/12), en tot slot van het jaar naar Emmeloord.