Het slotakkoord van ons jubileumjaar

In 2008 nog twee bijzondere concerten op het programma.
Ter afsluiting van het van het feestelijke 40 jarig jubileumjaar. 

In het (bijna afgelopen) jaar 2008 vierden de Urker Zangers hun 40 jarig jubileum. De ‘opmaat’ voor het jubileum vond plaats op 27 december 2007. Toen verzorgde het mannenkoor een eindejaarsconcert in een uitverkocht theater ’t Voorhuys in Emmeloord, met medewerking van Jan Vayne. In het voorjaar nam het koor een jubileum cd/dvd op, waar Jan Vayne ook zijn medewerking aan heeft verleend, samen met het Nationaal Symfonisch Kamerorkest. Het koor gaf naar aanleiding hiervan met de pianist en het orkest twee presentatieconcerten. Ook werden er twee benefietconcerten georganiseerd in samenwerking met het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate. Met deze concerten konden een tweetal projecten van organisaties in het ontwikkelingswerk worden ondersteund. Daarnaast was de agenda dit jaar goed gevuld, teveel om op te noemen. Van al die activiteiten kunt u iets nalezen op deze website. Het ‘slotakkoord’ van dit feestelijke jubileumjaar bestaat uit nog twee noemenswaardige optredens: 

Kerstconcert in Barneveld – 20 december 2008.
Op zaterdag 20 december 2008 is er een kerstconcert in de gereformeerde Bethelkerk te Barneveld, met het Christelijk Nationaal (Gemengd) Koor, dat in 2008 het 20 jarig jubileum heeft gevierd, en mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat in 2008 het 40 jarig jubileum heeft gevierd; beide koren staan o.l.v. dirigent Jacob Schenk. 

Eindejaarsconcert in ‘t Voorhuys – 27 december 2008.
Op zaterdag 27 december 2008 geeft het mannenkoor ,,Urker Zangers”
o.l.v. Jacob Schenk, in (een voor het derde jaar op rij uitverkocht) theater ‘t Voorhuys te Emmeloord weer een eindejaarsconcert, dit jaar in samenwerking met het “Deep River Quartet”. Zij waren er ook bij toen we ons 20 jarig jubileum hebben gevierd. Dit aanstaande concert, in ‘the most wonderful time of the year’, wordt een feestelijke en swingende afsluiting van het jubileumjaar. Achter de vleugel neemt de kersverse bachelor Rienk Bakker plaats.

Televisie 2009.
De Urker Zangers werden ook uitgenodigd door de Evangelische Omroep om mee te werken aan het bekende televisieprogramma ‘Nederland Zingt’. Op de zaterdagavonden van 17 januari en 18 april 2009 zullen er van de (in september 2008) gemaakte opnames beelden op Nederland 2 (18.30 uur) te zien zijn. Zie voor meer informatie de agenda.