Jubileumconcert voor Interclassic Music te Gouda

Jubileumconcert: Interclassic Music 12½ jaar.
Een deel van de ,,Urker Zangers” zingt mee in de Sint-Janskerk te Gouda.

Op zaterdag 20 september 2008 werkte een gedeelte van het mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, mee aan een groot jubileumconcert voor Interclassic Music (12½ jaar), in de Sint-Janskerk te Gouda, met gezamenlijke koren o.l.v. Peter Wildeman, en vele medewerkers.

Op het programma van ,,Urker Zangers” stonden de volgende werken: ‘Werkt want de nacht zal komen’ een nieuw nummer op ons repertoire, een arrangement van Jacob Schenk, ‘March on’, ‘I’ll wish I had given Him more’, ‘The Gospel Train’ met als solist Jacob Schenk, ‘Pilot lan’ de boat’, ditmaal met Pieter Ras als solist, en ‘Nella Fantasia’ van en met Jacob Schenk als arrengeur en solist.

Uit de “stal” van Interclassic Music werd een muikaal avondvullend programma samengesteld. Er was een voorprogramma met Corine Drost en Aart van Zetten op fluit, onder begeleiding van Dirk Stuurbrink aan het orgel. Naast zang van ons mannenkoor was er samenzang, maar ook solozang door mezzosopraan Joanne Kort en tenor Jacob Schenk en Ria Kalkman-Van den Noort. Jong Interclassic presenteerde zichzelf deze avond. Er speelden deze avond diverse mensen op het orgel: Peter Wildeman, Joost van Belzen en Johan van der Ham, en ook achter het klavier van de vleugel was het druk bezet; er was zelfs 6 handig pianospel door Jacob Schenk, Joost van Belzen en Peter Wildeman. Sjaak Berrevoets speelde op de trompet. Ook ‘Duo Friends’ was aanwezig, met Corrie Wielink op viool en Gerlinda van den Berg op panfluit. Bijzondere gast deze avond was de 9 jarige Gerben Schenk op de mondharmonica! Vader Jacob en zoon Gerben Schenk vormden samen een bijzonder instrumentaal intermezzo!

Interclassic Music is een Christelijke uitgeverij van CD’s, DVD’s en bladmuziek.

Op woensdag 24 september 2008 zijn ,,Urker Zangers” te gast bij de tv-opname van ‘Nederland Zingt’ in Middelburg.