De Urker Zangers te gast bij Nederland Zingt

Mannenkoor ,,Urker Zangers” te gast bij televisieprogramma ‘Nederland Zingt’.
Opname voor enkele afleveringen in 2009 bij de E.O.-televisie.

Op woensdagavond 24 september 2008 zong mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, bij de tv-opname van het bekende E.O. programma ‘Nederland Zingt’, een programma met massale koor- en samenzang, ditmaal vanuit de Nieuwe Kerk te Middelburg. Deze opname wordt gebruikt voor meerdere afleveringen van dit tv-programma. Zo worden er op zaterdag 17 januari 2009 en op zaterdag 18 april 2009 reguliere uitzendingen geplandwaar beelden van deze dag worden uitgezonden. De uitzendingen beginnen omstreeks 18.30 uur, bij de E.O. op Nederland 2, en zullen diverse malen worden herhaald. Op zaterdag 5 september 2009 is er een ‘Nederland Zingt-Special’ met ook materiaal vanuit deze opname te Middelburg.

De ,,Urker Zangers” zongen deze opnamedag in totaal vijf liederen. Vier nummers hiervan hebben we dit jaar ook opgenomen op onze cd/dvd ter ere van ons 40-jarig jubileum, wat we in 2008 uitvoerig vieren en gevierd hebben. We hebben o.a. een drietal negrospirituals opgenomen, te beginnen met ‘The Gospel Train’ in een bewerking van, en met Jacob Schenk als solist. Vervolgens ‘March on’ in een bewerking van oud-dirigent Frits Bode en ‘Pilot lan’ de boat’ van Bertha T. Allen, met Frits van der Sloot als solist. Onze ‘eigen’ Rienk Bakker begeleidde ons op de vleugel, samen met enkele leden van het combo.

Naast de gospels heeft het mannenkoor gezongen: ‘Vaste Rots van mijn behoud’ in een bewerking van Jan v.d. Waart en met Florian Poepjes als solist, en ‘Psalm 75’ in een bewerking van Frits Bode. Martin Zonnenberg speelde mee op het bijzonder mooie Van Leeuwen-orgel, gebouwd in 1954 in de uit 1693 daterende Duyschotkas, een orgel met een werkelijk schitterende klank! Jacob Schenk zong tevens enkele solo’s bij een aantal liederen van de samenzang, en ook Rienk Bakker was daarbij veelvuldig achter de vleugel te bewonderen. Verder werkten aan het programma mee Gospelkoor Reflexxion uit Giessenburg, o.l.v. Martin de Jong en met Gert Jan Scherff achter de vleugel. De andere medewerkers aan deze avond: Drums/percussie: Dick Le Mair – Contrabas: Jeroen Nieuwint – Fluit: Kees Alers – Viool: Martin de Deugd – Trompet: Tiny van de Wijdeven.

Volgend optreden is voor de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea, ter bemoediging van alle vrijwilligers, en voor het overhandigen van een cheque van de opbrengst van het benefietconcert, gehouden op 13 september jl. op Urk.