Bemoediging Stichting Ethiopië – Urk

Bemoediging Stichting Ethiopië – Urk.
Tevens overhandiging van de opbrengst benefietconcert.

Op zaterdagmiddag 4 oktober 2008 werkte een deel van het mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, mee aan de “werkgroependag” van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea in de nieuwe Koningshof op Urk. Ter afsluiting van deze dag en ter bemoediging van al deze vrijwilligers zong ons mannenkoor een aantal liederen. Maar voordat er werd gezongen overhandigde de voorzitter van de ,,Urker Zangers”, Hessel van Urk, een cheque aan de voorzitter van de stichting, Gerrit Bos, met daarop het bedrag dat is opgehaald met de collecte tijdens het benefietconcert van 13 september 2008 op Urk, in samenwerking met het Katwijks Christelijk Mannenkoor ‘Jubilate’. Tijdens dit dubbelconcert werd deze collecte gehouden en bracht het prachtige bedrag van € 2564 op. De cheque werd door de stichting in dank aanvaard. Lees ook het artikel in Het Urkerland: Werkgroependag met feestelijk tintje.

Na deze overhandiging werd er gezongen, eerst een blok met Nederlandstalige nummers; 
‘Psalm 75’,  ‘Rots waarop wij bouwen’,  ‘Vaste rots van mijn behoud’ en ‘Werk, want de nacht zal komen’, gevolgd door een blok Engelstalige liederen, op speciaal verzoek vanuit de stichting met nadruk op enkele negrospirituals; ‘March on’,  ‘I’ll wish I had given more’ en ‘Soon and very soon’. Tot besluit zongen we samen met de aanwezigen ‘Psalm 116’. (Zie ook: ‘werkgroependag 2007’.)

Onze volgende 2 optredens vinden plaats op 1 dag; 18 oktober 2008. ‘s middags zingen we op de Wegwijsbeurs in Utrecht, en ‘s avonds zingen we in Kapelle.