Zomerconcert in de Bovenkerk te Kampen

Zomerconcert – Kampen.
Gezamenlijke koren zingen voor Shaare-Zeedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

Op zaterdag 14 juni 2008 gaven de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, een Zomerconcert in de Bovenkerk te Kampen, gezamenlijk met het Jongerenkoor “Laudate Deum” uit Apeldoorn, o.l.v. Arie Kortleven, en het Jongerenkoor “Omnia Cum Deo” uit Kampen, o.l.v. Harry Dekker. Peter Wildeman, bespeelde het prachtige Hinz-orgel, en Jacob Schenk begeleidde de jongeren op de piano.

Na de samenzang van ‘Psalm 108’, openden de ,,Urker Zangers” het concert met een viertal Nederlandstalige liederen: ‘Psalm 75’, ‘Neem mijn leven, laat het Heer’, ‘Vaste Rots van mijn behoud’, met natuurlijk Florian Poepjes als solist, en voor het eerst voerden wij een nieuwe bewerking van Jacob Schenk uit: ‘Werk, want de nacht zal komen’. Peter begeleidde op het orgel, en inmiddels is dat een vertrouwde en goede combinatie met het mannenkoor.

Hierna een prachtig intermezzo van Peter Wildeman op orgel, en Henske van der Weerd op panfluit, een fantasie over ‘Psalm 116’. Dit werd gevolgd door het optreden van “Omnia Cum Deo”. Hierna werd een collecte gehouden tijdens een samenzang voor het Shaare-Zeedek Ziekenhuis, gevolgd door de koorzang van “Laudate Deum”. Het publiek genoot ingetogen van deze twee mooie en goede gemengde koren. Jacob Schenk en Peter Wildeman speelden daarna vierhandig ‘Stars and Stripes’ op de piano. En, zoals we inmiddels van beide heren gewend zijn, het was wederom frivool en sprankelend.

Wildeman had het naar zijn zin achter de piano, dus bleef hij daar maar achter zitten om ons te begeleiden bij ons tweede, en het laatste optreden van de avond. Henske van der Weerd speelde op de panfluit met ons mee bij “I’ll wish I had given Him more’, Frits van der Sloot nodigde “the hens on deck” bij ‘Pilot lan’ de boat’. Hierna zongen we voor het eerst sinds vele jaren (sinds het Biddagconcert in 1990, o.l.v. wijlen Frits Bode) de negrospiritual ‘Dare to believe’. 

Jacob Schenk bezong de ‘Nella Fantasia’, en vulde met zijn stem de prachtige Bovenkerk, geruggensteund door zijn Urker mannen en Henske op de panfluit. Het concert werd uiteindelijk besloten met de samenzang van ‘Psalm 150’.

Dit was ons laatste optreden in het eerste deel van ons jubileumjaar 2008. Het is een drukke en enerverende tijd voor het mannenkoor geweest, vol optredens, een cd/dvd opname, en allerlei festiviteiten. Het is nu dus tijd voor een welverdiende zomervakantie. Zaterdag 13 september 2008 zingen de ,,Urker Zangers” op Urk, en wel tijdens een dubbelconcert met Katwijks Christelijk Mannenkoor ‘Jubilate’. 

Het bestuur, dirigent en leden wenst u allen een hele goede vakantie.