Nieuwste cd-dvd te koop bij Zang op Hemelvaart

40 jarige ,,Urker Zangers” zingen bij 39ste editie ‘Zang op Hemelvaart’ te Urk.
Jubileum cd-dvd voor het eerst te koop tijdens Urker zangfestijn!

Op Hemelvaartsdag (1 mei) 2008 zongen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk (weer) mee tijdens de 39ste editie van ‘Zang op Hemelvaart’ met diverse Urker koren in de Urker Visafslag.

Deze dag was onze nieuwe cd-dvd, uitgebracht in verband met ons 40 jarig jubileum, voor het eerst te koop! 

De ,,Urker Zangers” zongen deze avond ‘natuurlijk’ enkele liederen die op de nieuwste cd te beluisteren zijn; om te beginnen met het krachtige ‘U alleen, U loven wij’, een bewerking van ‘Psalm 75’ van de hand van Frits Bode, gevolgd door ‘Neem mijn leven’ van Frits Bode’s muzikale vriend Klaas Jan Mulder. Opvallend was het deze avond te mogen constateren dat alle Urker mannenkoren die deze avond op het podium stonden, ook een bewerking van Klaas Jan Mulder uitvoerden. Een mooie muzikale groet aan de zieke (herstellende) ‘muzikale grootmeester’

Onder de begeleiding van Jaap Kramer (piano) vervolgden de ,,Urker Zangers” met het prachtige ‘Landerkennung’ van Edvard Grieg, waarbij Pieter Ras trefzeker de solo vertolkt, en tot slot ‘Een nieuwe dag’, de Nederlandse tekst op ‘Nella Fantasia’, met dirigent Jacob Schenk als solist. Het optreden van de ,,Urker Zangers” bleek bij met het massaal aanwezige publiek goed in de smaak te vallen, want Menno en Hidde de Koe verkochten aan de cd-tafel vele exemplaren van de nieuwe cd/dvd ‘Van U wil ik zingen’! 

Lees een verslag van deze avond in Het Urkerland.

Ons volgende optreden is in Alblasserdam. Hier geven we een presentatieconcert van onze nieuwe cd/dvd, die wij in verband met ons 40 jarig jubileum hebben uitgebracht. We hopen u daar te mogen begroeten.